Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kolinje
  • 17.11.2016. 10:30

I župnik nastavlja tradiciju kolinja

Župljani i velečasni Robert zasukali rukave i pripremili ukusne slavonske delicije!

  • 2.012
  • 100
  • 0

I novi stražemanski župnik velečasni Robert Mokri nastavlja tradiciju kolinja koju je godinama njegovao njegov prethodnik msgr. Jozo Devčić.

Tako je, kako to od davnina nalažu običaji, uz pomoć svojih župljana održao kolinje. Glavni su majstori bili iskusni mesari iz stražemanske župe. Pripremali su se i topili čvarci, nadijevale se kobasice i kulenovi te pripremale šunke i slanina. Jesu li odradili dobar posao znat će se uskoro, nakon nekoliko dimova, no već sada ne sumnjamo da će to biti vrhunski slavonski specijaliteti.

Kolinje u Stražemanu

A kakvo bi to kolinje bilo bez krafni? Za njih su se pobrinule domaćice te su majstorima uz krafne s pekmezom poslužile i topli čaj, kavu, kuhano vino i rakiju. Baš onako kako su to nekad radili naši stari.

Slavonske specijalitete s kolinja župnik Robert Mokri ponudit će, kaže, prijateljima, gostima i putnicima namjernicima koji navrate u župni dvor. Za velečasnog Roberta to i ne čudi jer, kako nam kažu mještani, vrata njegova doma uvijek su svima širom otvorena.

Autor: Dražen Krstanović


Izvori

Požega-EU


Tagovi

Robert Mokri Kolinje

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jučer je u osječkom kinu Urania u sklopu aktivnosti centra Europe Direct Osijek održana informativna radionicu na temu dezinformacija i medijske pismenosti. O značaju ovih tema za današnja društva u uvodnom dijelu radionice govoriili su med... Više [+]