Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda
  • 04.12.2008.

Hrvatska će postati izvoznik hrane

Agrokor u Andrijaševcima otvorio farmu za proizvodnju prasadi vrijednu 40 milijuna kuna. U novoj farmi će se smjestiti 1400 krmača koje će godišnje davati 33.000 prasadi, čime će biti smanjene hrvatske potrebe za uvozom prasadi, kazao je Todorić

  • 1.054
  • 51
  • 0

Predsjednik Koncerna »Agrokor« Ivica Todorić i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić otvorili su u srijedu u Andrijaševcima kod Vinkovaca novu farmu za proizvodnju prasadi u čiju je izgradnju koncern uložio 40 milijuna kuna. U novoj farmi, izgrađenoj i opremljenoj po najsuvremenijim europskim standardima, smjestit će se 1400 krmača koje će godišnje davati 33.000 prasadi.

»Ovo je još jedan korak u smanjenju hrvatskih potreba za uvozom prasadi«, rekao je Todorić, dodavši da je koncern do sada uložio oko 500 milijuna kuna u 20 farmi svinja, junadi i muznih krava te namjerava uložiti još toliko.

U dogledno vrijeme, ocijenio je predsjednik »Agrokora«, RH će postati izvoznik hrane za što ima i uvjete i znanje i konkurentnost. Govoreći o svjetskoj gospodarskoj i financijskoj krizi Todorić je istaknuo da se Hrvatska mora boriti za svako radno mjesto i za rast industrijske proizvodnje, a u tom smislu »Agrokor« već gradi dvije nove farme, a treća je u pripremi.

Državni tajnik u ministarstvu poljoprivrede Krešimir Kuterovac, ističući važnost razvojnih projekata, rekao je da ministarstvo svaku novootvorenu farmu potpomaže s 3,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

Farma u Andrijaševcima prva je u sastavu PIK-a Vinkovci, tvrtke u sastavu koncerna, prilagođena je ekološkim zahtjevima te propisima ISO i GlobalGAP, a na njoj su bio-sigurnosne mjere i zdravstveni status životinja na najvišoj razini.

Todorić Vinkovcima donirao milijun kuna

Predsjednik »Agrokor« koncerna Ivica Todorić potpisao je s vinkovačkim gradonačelnikom Mladenom Karlićem ugovor o donaciji milijun kuna. Donacijom koncern, koji na području Vinkovaca djeluje već 20 godina, daje doprinos razvoju vinkovačkih športskih, kulturno-zabavnih i ostalih društvenih aktivnosti.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

#rokali smo od jutra do sutra (neki 😎) 🤟🏼.

Tnx @agroklub 🌱 na povjerenju! #donagodinu 😸