• Registar svinja
  • 07.10.2021. 13:30

ePosjednik - nova platforma za online vođenje Registra svinja na gospodarstvu

Aplikacija sadrži i dodatne mogućnosti vođenja podataka o tovu svinja čime će uzgajivačima biti omogućen sveobuhvatan uvid u njihovu proizvodnju, navode iz Ministarstva poljoprivrede.

Foto: Bigstock/ casaalmare
  • 335
  • 33
  • 0

Ispunjenje obveza vođenja Registra svinja na gospodarstvu od sada je pojednostavljeno.

Naime, Ministarstvo poljoprivrede je u okviru aktivnosti koje provodi u digitalizaciji poslovnih procesa izradilo aplikaciju ePosjednik za posjednike svinja. 

"Uz mogućnost samostalnog upisa podatka kako je propisano pravilnicima o obveznom označavanju i registraciji domaćih životinja, aplikacija sadrži i dodatne mogućnosti vođenja podataka o tovu svinja čime će uzgajivačima svinja biti omogućen sveobuhvatan uvid u njihovu proizvodnju", navode u priopćenju. 

Inače, svaki posjednik ovih životinja u obvezi je voditi Registar svinja na gospodarstvu koji mora sadržavati podatke o brojnom stanju i premještanjima svinja, rođenju i označavanjima te osnovne podatke o gospodarstvu.

Registar je, sukladno nacionalnom propisu kojim je preuzeta pravna stečevina EU, moguće voditi u papirnatom ili elektronskom obliku.

Aplikacija je dostupna u okviru platforme ePosjednik na koju se možete prijaviti ovdje


Tagovi

Registar svinja Vođenje obveza Uzgoj svinja ePosjednik


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poštovani prijatelji, Tokom petogodišnjeg perioda, sam skupio lična iskustva o uzgoju i ljekovitosti Gorke dinje. Poznati svjetski univerziteti i pojedinci su također prikupili nepobitne informacije da se radi o biljci sa veoma potentnim an... Više [+]