AgroKlub.com

\

Stočarstvo

Dobrodošli na AgroKlub.com!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.com » Stočarstvo » EFSA o riziku od MRSA-e u hrani za životinje

EFSA o riziku od MRSA-e u hrani za životinje

Hrana za životinje

EFSA o riziku od MRSA-e u hrani za životinje

Datum: 01.01.2017. 12:00

Kategorija:

Stočarstvo

Europska agencija za sigurnost hrane (EFSA), još 2009. godine objavila je mišljenje o javnom zdravstvenom značaju meticilin rezistentnog Staphylococcus aureus (MRSA) u hrani za životinje.

U svijetlu pojačanog interesa javnosti za navedenu tematiku, obavještavamo kako je Europska agencija za sigurnost hrane (EFSA), još 2009. godine, objavila mišljenje o javnom zdravstvenom značaju meticilin rezistentnog Staphylococcus aureus (MRSA) u hrani za životinje, stoji na stranici Hrvatske agencije za hranu.

EFSA-in panel za biološke opasnosti (BIOHAZ) zaključio je kako ne postoji dokaz da konzumiranje ili rukovanje hranom kontaminiranom MRSA-om može dovesti do povećanog rizika za ljude. Odbor je, također, zaključio kako su, u slučajevima visoke prevalencije MRSA-e u životinja koje se uzgajaju za proizvodnju hrane, ljudi u kontaktu sa živim životinjama, posebno poljoprivrednici, veterinari i njihove obitelji, izloženi većem riziku od opće populacije. Mišljenje u cijelosti pogledajte na web stranici EFSA-e.

Foto: budabar/bigstockphoto.com

Broj pregleda članka: 2669; Uspješnost članka: 141.45

Tagovi: HAH, EFSA, Rizik, Hrana za životinje, MRSA

Ključne riječi članka: efsa, o, riziku, od, mrsa, e, u, hrani, za, zivotinje, stranici, zaključio, mišljenje, hrane, hrani, životinje, riziku


Karolina Tušek

Svi tekstovi autora

Autorica Karolina Tušek

Karolina je magistrica agroekonomike sa iskustvom u poljoprivredi, a svoje znanje i savjete dijeli i sa čitateljima Agrokluba!