Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda
  • 16.09.2008.

Desinić: U 2009. gradnja mljekare za preradu 30.000l na dan

  • 3.113
  • 150
  • 0

Mini mljekara Veronika iz Desinića, najveća proizvodna tvrtka u Desiniću i jedini zagorski proizvođač mlijeka, okitila se na Trećim danima sira Pakovo Selo 2008. zlatnom medaljom za zagorski svježi sir. Na priredbi, što su je organizirali Udruga prerađivača mlijeka Hrvatske i Mini mljekara I-Pak d. o. o. iz Pakova Sela pokraj Drniša, u konkurenciji bilo je tridesetak sireva, a ocjenjivali su se vanjski izgled, boja, miris, presjek i konzistencija.

Hrabri početak

Osim zlata, Mladen Šurbek, vlasnik desinićke mljekare, s Trećih dana sira donio je i broncu za vinogradarski slani sir i time je, nakon Krasnog, Gornje Radgone i Novoga Sada, nastavljeno uspješno sudjelovanje Mini mljekare na izložbama sireva.

Dokaz je to da je Mladen Šurbek, koji je s desetak zaposlenih i samo 50 kooperanata 2001. hrabro krenuo u poduzetništvo i avanturu s proizvodnjom i preradom mlijeka, uspješno razvijao svoj posao.

Prije sedam godina otkupljivali su otprilike 500 litara mlijeka na dan, a danas Mini mljekara Veronika ima 57 zaposlenih i otkupljuje od 14.000 do 16.000 litara mlijeka na dan od kooperanata iz Huma na Sutli, Pregrade, Desinića, Petrovskoga, Krapinskih Toplica, Velikog Trgovišća, Tuhlja, Klanjca, Kumrovca i Zagorskih Sela.

S pet artikala prije šest godina došli su danas na 20 različitih artikla s prepoznatljivim brendovima kao što su polutvrdi sir jura, taborgradski polutvrdi sir, zagorski svježi sir, vinogradarski slani sir, sirutka i kajmak.

Rad po EU propisima

M. Šurbek kaže kako problema s plasmanom nemaju jer mlijeko nabavljaju od proizvođača koji se ne bave intenzivnom proizvodnjom. Takvo je mlijeko čisto jer se u ishrani stoke ne koriste umjetni aditivi pa zato u desinićkoj mljekari ne strahuje od strogih europskih propisa kvalitete mlijeka.

Posjedujemo certifikate ISO 9001:2000 sustava upravljanja kvalitetom za preradu mlijeka i proizvodnju mliječnih proizvoda te certifikat HACCP, a naš pogon za preradu mlijeka održava visoke higijenske standarde podrazumijevane za proces proizvodnje hrane.

Među ostalim, to znači da prije nego se mlijeko prosljeđuje po tehnološkim linijama prolazi utvrđivanje i selekciju, kako bi izlazni proizvod bio na maksimalnoj mogućoj razini kvalitete kazala je Sanja Ivanjko Premužak, voditeljica proizvodnje.

Mladen Šurbek, vlasnik Veronike, ističe da je cilj povećanje kapaciteta mljekare na preradu 30.000 litara mlijeka na dan i uz postojeći pogon početkom sljedeće godine kane početi gradnju nove mljekare, za što je već pribavljena građevinska dozvola. Hrvatski stočarski centar dodijelio je Mini mljekari Veronika i priznanje visoke kakvoće Mlijeko hrvatskih farmi.


Izvori

Večernji list

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Prijete opsadom Pariza, 15.000 policajaca na ulicama

Prosvjedi francuskih poljoprivrednika predvođeni sindikatom FNSEA traju diljem zemlje već danima. Ispred zgrada lokalnih samouprava rasipaju gnojivo, pale uvezeno povrće,...

Više [+]