Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Planina Ljubuša
  • 13.07.2017. 10:30

Čopor vukova zaklao desetak ovaca

Nastradalo je stado u vlasništvu Mate i Kate Stipić iz Letke u susjednoj BiH. Osim zaklanih, razbježalo se 40-ak ovaca i osam koza.

Foto: Bigstock/Nadege
  • 1.171
  • 60
  • 0

Iznad mjesta Letka kraj Tomislavgrada, na planini Ljubuši u susjednoj BiH, čopor vukova je u ponedjeljak zaklao desetak ovaca.

Djelatnici Policijske uprave Tomislavgrad zajedno s djelatnicima Veterinarske službe Tomislavgrad obavili su očevid na mjestu događaja, pišu grudeonline.

Utvrdili su da je desetak ovaca zaklano, a 40-ak ovaca i osam koza se razbježalo te je i njihova sudbina upitna. Radi se o stadu u vlasništvu Mate i Kate Stipić iz Letke.

Sa svime su upoznati Lovačka udruga u Tomislavgradu, Županijski veterinarski inspektor i djelatnici Općinske inspekcije u Tomislavgradu.

Inače, vukovi teže preživljavaju ljeto nego zimu. Iako bi neki pomislili kako je ljeti u šumi plijena u izobilju, njega je puno teže uloviti nego zimi. Divljač (jeleni i srne) zimi propada u snijeg dok su vučje šape prilagođene za kretanje po snijegu, posebno po onome na kojemu se uhvatio led. Tada vukovi u čoporu lakše uhvate svoj plijen.

Foto: Bigstock/Nadege


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Uljemat

Nemoguće je pronaći prodavače M/Ž. Zato se pripremam za montažu uređaja (umjetna inteligencija) koji će raditi na obnovljive izvore, dati doprinos u klimatskoj neovisnost...

Više [+]