Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Hrvatska poljoprivredna komora
  • 21.03.2017. 15:00

Copa-Cogeca lobira za hrvatske stočare u EU

Copa-Cogeca traži od Europske komisije pomoć za proizvođače Republike Hrvatske!

  • 2.316
  • 134
  • 0

Hrvatska poljoprivredna komora - HPK na sastanku grupe za predviđanja Europske komisije, održanog u Bruxellesu, predložila je da se prihvati prijedlog Ministarstva poljoprivrede s Vijeća ministara vezano za mogućnost izmjene Odluke br. 2016/2008, naknade cjelokupnih troškova cjepiva i naknade gubitaka zbog provedbe preventivnog Programa kontrole bolesti kvrgave kože.

Hrvatska spriječila širenje bolesti

HPK je objasnila Komisiji kako su pokazatelji koje je Ministarstvo obrazložilo točni te jasno pokazuju kako je Republika Hrvatska spriječila daljnje širenje bolesti, a istovremeno oštetila vlastitu proizvodnju.

Gubici stočara 4,85 milijuna eura

Podaci Ministarstva poljoprivrede pokazali su kako je tijekom 2016. godinE cijepljeno preko 430.000 goveda, evidentirano 509 uginulih goveda, a gubici u proizvodnji mlijeka i cijelom govedarstvu dosežu 4,85 milijuna eura, te da se Odlukom 2016/2008 zabranjuje kretanje goveda iz stada u kojima je provedeno cijepljenje unutar 28 dana od dana cijepljenja.

Copa-Cogeca podržala HPK

Slijedom navedenog, od početka cijepljenja predstavnici HPK održali su desetak sastanaka u Ministarstvu poljoprivrede na kojima su tražili naknadu zbog navedenih šteta. Inicijativu HPK i Ministarstva poljoprivrede podržala je i najveća poljoprivredna organizacija u Europskoj Uniji Copa-Cogeca, koja je na današnji dan uputila pismenu zamolbu Europskoj komisiji u kojem je, u ime svih članica, zatražila pomoć našim poljoprivrednicima.

"Vjerujemo kako će pismo imati utjecaj na Europsku komisiju, s obzirom na to da Copa-Cogeca ima najveći broj poljoprivrednih predstavnika u tijelima radnih skupina Komisije, te je službeno najvažnija institucija za zastupanje interesa poljoprivrednih proizvođača u Europskoj uniji", kaže iz HPK.

Pismo u cijelosti možete pročitati ispod teksta.


Dokumenti


Tagovi

Copa-Cogeca Pomoć Hrvatska poljoprivredna komora


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zagorska smokva danas :(
Foto: Facebook/Volim Zagorje
https://tinyurl.com/5kb3udrs