Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tržišne cijene
  • 18.08.2015. 14:30

Cijena živih svinja pala na 10,14 kn/kg!

U odnosu na srpanj prošle godine, cijene svinja ove godine niže su za 11 posto, dok je zabilježeno 8-postotno povećanje cijene odojaka.

  • 456
  • 55
  • 0

Prema tržišno-cjenovnom sustavu TISUP, tijekom srpnja na stočnim sajmovima zabilježena je slabija potražnja za živim svinjama i blagi pad cijena. Srpanjske cijene svinja (80 do 120kg) su pale za 3% u odnosu na mjesec lipanj, a prosječna cijena im je iznosila 10,14 kn/kg.

U odnosu na srpanj prošle godine, cijene svinja ove godine niže su za 11%. Cijene svinja na sajmovima u kontinentalnom dijelu Hrvatske kretale su se od 9,42 do 10,70 kn/kg.

Slaba potražnja za svinjama u srpnju!

Sezonski pad potražnje i cijena odojaka

Dolaskom ljeta, na stočnim sajmovima bilježimo pad cijena i potražnje za odojcima - što je u skladu sa sezonskom potražnjom.

U srpnju ove godine, prosječna mjesečna cijena odojaka iznosila je 17,49 kn/kg, što je među najvišim cijenama unazad nekoliko proteklih godina za to razdoblje, a u odnosu na prethodnu godinu zabilježeno je povećanje od 8%. Cijene odojaka na stočnim sajmovima u kontinentalnom dijelu Hrvatske kretale su se u prosjeku od 16,10 kn/kg do 18,03 kn/kg, a u primorskom dijelu oko 20,84 kn/kg.


Tagovi

Tržišne cijene Pad cijena Potražnja Odojci Stočni sajmovi Sezonski pad Žive svinje Prosječna mjesečna cijena


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]