AgroKlub.com

\

Stočarstvo

Dobrodošli na AgroKlub.com!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.com » Stočarstvo » Cijena pilećih trupova niža u odnosu na 2016.

Cijena pilećih trupova niža u odnosu na 2016.

TISUP

Cijena pilećih trupova niža u odnosu na 2016.

Datum: 13.11.2017. 16:30

Kategorija:

Stočarstvo

Prosječna veleprodajna cijena u listopadu gotovo je identična onoj iz rujna, a u odnosu na lanjske cijene istog razdoblja niža je za 2,16%.

Prema podacima Tržišnog informacijskog sustava u poljoprivredi (TISUP), od početka ove godine na domaćem tržištu nisu zabilježene značajnije promjene cijena pilećih trupova (pile A klase, 65% pile).

Prosječna veleprodajna cijena u listopadu iznosila je 13,59 kn/kg i gotovo je identična onoj iz rujna, a u odnosu na lanjske cijene istog razdoblja niža je za 2,16 %. Blagim porastom cijena pilećih trupova na EU tržištu u prvoj polovici ove godine, cijene u EU i RH su se u trećem kvartalu gotovo izjednačile. Prosječna cijena pilećih trupova na EU tržištu u listopadu iznosila je 181,54 €/100 kg.

Foto: Bigstockphoto/Alessandro0770

Broj pregleda članka: 363; Uspješnost članka: 23.15

Tagovi: Cijene, TISUP, Pileći trupovi

Ključne riječi članka: cijena, pilecih, trupova, niza, u, odnosu, na, 2016, cijena, trupova, pilećih, tržištu, gotovo, cijene, iznosila, listopadu, odnosu, prosječna, godine, cijena pilećih, pilećih trupova, listopadu iznosila, cijena pilećih trupova


Željka Rački-Kristić

Svi tekstovi autora

Autorica Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!