Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • TISUP
  • 13.11.2017. 16:30

Cijena pilećih trupova niža u odnosu na 2016.

Prosječna veleprodajna cijena u listopadu gotovo je identična onoj iz rujna, a u odnosu na lanjske cijene istog razdoblja niža je za 2,16%.

Foto: Bigstockphoto/Alessandro
  • 369
  • 23
  • 0

Prema podacima Tržišnog informacijskog sustava u poljoprivredi (TISUP), od početka ove godine na domaćem tržištu nisu zabilježene značajnije promjene cijena pilećih trupova (pile A klase, 65% pile).

Prosječna veleprodajna cijena u listopadu iznosila je 13,59 kn/kg i gotovo je identična onoj iz rujna, a u odnosu na lanjske cijene istog razdoblja niža je za 2,16 %. Blagim porastom cijena pilećih trupova na EU tržištu u prvoj polovici ove godine, cijene u EU i RH su se u trećem kvartalu gotovo izjednačile. Prosječna cijena pilećih trupova na EU tržištu u listopadu iznosila je 181,54 €/100 kg.

Foto: Bigstockphoto/Alessandro0770


Tagovi

Pileći trupovi Cijene TISUP


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).