Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Guinessov rekord
  • 11.08.2016. 16:30

Blosom - najviša krava na svijetu!

Nažalost, lani uginula Blosom, pasmine holstein, dosegla je 190 cm visine te je upisana u Guineesovu knjigu rekorda kao najviša krava na svijetu!

  • 5.107
  • 231
  • 0

Najviša krava na svijetu - upisana i u Guinessovu knjigu rekorda, je Blosom, krava pasmine holstein, vlasnice Patty Meads-Hanson iz Orangevilla u Illinoisu.

Blosom je, naime, dosegla visinu od čak 190 cm! Nažalost, nevjerojatna životinja uginula je prošle godine od ozljede noge koja se nije mogla liječiti, no titulu najviše krave zadržala je i danas, piše guinnessworldrecords.com.

Blosom s vlasnicom Patty

"Smiješna stvar je bila činjenica da Blosom uopće nije doticala pažnja koju je dobivala. Dok god je imala svoju zob i svakodnevno češkanje po bradi i ušima, život je bio dobar", kaže vlasnica kod koje je Blosom provela čak 13 godina. Kod Patty je stigla sa samo osam tjedana i živjela je kod njega do uginuća.

Kad je oteljena, Blosom je bila dvostruke veličine od normalne teladi i prema riječima vlasnice, bila je i viša od 190 cm kad je imala osam godina. Patty je ljubimicu tretirala kao kućnog ljubimca i najviše voljela provoditi vrijeme s njom na polju. U emotivnom oproštaju i ponosna što će njezina ljubimica biti u izdanju Guinessove knjige rekorda za 2016. godinu, Patty je rekla: "Uzbuđena sam što će svijet upoznati Blosom, ali znam da će to meni biti gorko-sladak osjećaj."

"Objavljujemo najviše životinje u knjizi jer su unikatne i rijetke. Bili smo shrvani kad smo čuli da je uginula jer je bila jako prijateljski raspoložena i prekrasna životinja. Prekrasna osoba je i njezina vlasnica koja se tako dobro skrbila o Blosom. Blosom je definitivno jedna od istaknutih rekorda u našoj knjizi i nadamo se da će ljudi uživati gledajući njezine fotografije", kaže urednik Guinessove knjige Craig Glenday.

Prijašnju titulu najviše krava držala je Mount Katahdin, križanka holsteina i durhama koja je živjela od 1906.-1910. i bila visoka 188 cm.

Foto i video: guinessworldrecord


Tagovi

Blosom Guinessova knjiga rekorda


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lipo Josipovo - lipa sva godina: Što još kažu narodne izreke?

Spomendan svetog Josipa obilježavamo danas, 19. ožujka. Uz ovoga sveca vezano je niz narodnih mudrosti koje služe kao svojevrsna prognoza vremena. Neke od njih objavljene...

Više [+]