Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Banijska šara
  • 02.11.2018. 12:50

Banijska šara postaje treća priznata pasmina svinja u Hrvatskoj!

Na Popis pasmina, sojeva i hibrida domaćih životinja koje se uzgajaju u Republici Hrvatskoj i Popis izvornih i zaštićenih pasmina domaćih životinja uvrstit će se i Banijska šara svinja! 

Foto: Hrvatska poljoprivredna agencija
  • 1.033
  • 348
  • 0

Na Popis pasmina, sojeva i hibrida domaćih životinja koje se uzgajaju u Republici Hrvatskoj i Popis izvornih i zaštićenih pasmina domaćih životinja uvrstit će se i Banijska šara svinja

Naime, kako najavljuju iz Ministarstva poljoprivrede, potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić posjetit će Petrinju u ponedjeljak gdje će se sastati s gradonačelnikom grada Petrinje Darinkom Dumbovićem s kojim će obići svinjogojsku farmu Željka Horvata, uzgajivača Banijske šare.

Potom će u Seoskom domu Srednje Mokrice uručiti Rješenje o priznavanju nove pasmine pod nazivom Banijska šara, kojim će Banijska šara postati treća priznata pasmina svinja u Hrvatskoj.

"Postupak priznavanja započela je Udruga uzgajivača svinja Banijska šara, a stručno Povjerenstvo je nakon razmatranja svih činjenica i okolnosti zaključilo da su zadovoljeni svi uvjeti uvrštavanja Banijske šare na Popis pasmina, sojeva i hibrida domaćih životinja koje se uzgajaju u Republici Hrvatskoj i Popis izvornih i zaštićenih pasmina domaćih životinja", zaključuju iz Ministarstva. 


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Banijska šara Svinja Izvorna pasmina Zaštićena pasmina


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).