Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Osječko-baranjska županija
  • 25.04.2017. 16:00

Županija manifestacijama razvija turizam

I ove su godine pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije pod motom: kakvu su nam baštinu ostavili naši preci, takvu smo mi dužni ostaviti našoj djeci, organizirani tradicionalni deveti po redu Dani vina, turizma i cikloturizma, koji su, iz godine u godinu, okrunjeni sve većim odazivom gostiju, poslovnih partnera, hotelijera i drugih.

Foto: Glas Slavonije
  • 1.145
  • 96
  • 0

I ove su godine pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije pod motom: "kakvu su nam baštinu ostavili naši preci, takvu smo mi dužni ostaviti našoj djeci", organizirani tradicionalni deveti po redu Dani vina, turizma i cikloturizma, koji su, iz godine u godinu, okrunjeni sve većim odazivom gostiju, poslovnih partnera, hotelijera i drugih.

Osječko-baranjska županija je kao najrazvijenija županija u području Slavonije, postala tržišno prepoznatljiva i razmjerno uspješna turistička destinacija, no, unatoč najbržem rastu kontinentalnog turizma, teži daljnjem društveno, prostorno i gospodarski održivom razvoju.

Osječko-baranjska županija povezuje turizam s autohtonim proizvodima

Cilj manifestacije je predstaviti domaće autohtone proizvode, vrhunska vina, kontinentalni turizam, tradiciju, krajobraz, hortikulturu ili točnije, kulturu samu te sve ono što može biti zanimljivo modernom turistu koji želi nešto vidjeti, upoznati i kušati, kako bi mu to ostalo duboko u sjećanju.

Manifestacijom se povezuje dva fundamentalna pojma, turizam - kao važnu stratešku granu Osječko-baranjske županije, koji osim što otvara mogućnosti da gostu prodamo našu kulturno-tradicijsku baštinu, gastronomiju i običaje, stvara nove vrijednosti, te okoliš - kao najvažniji resurs, koji je odgovornost svih nas.

Polazeći od identificiranja strateških prednosti turističke ponude, manifestacija se može ponositi i cikloturizmom, čija je uloga zahvaljujući organizaciji svjetskih biciklističkih događaja (Tour of Croatia) i ulaganjima u infrastrukturu, sve važniji.

Svečano otvoreni 9. Dani vina, turizma i cikloturizma OBŽ te Uskrsni gastro fest

U tom smislu, u Đakovu je svečano otvorena znakovita manifestacija gdje je Turistička zajednica grada Đakova Đakovo u suradnji s Udrugom kulinara "Đakovački kulin" pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije i župana Vladimira Šišljagića, Grada Đakova, gradonačelnika Zorana Vinkovića te tvrtke Univerzal, obasjala tmurne dane te tako okupila brojne vinare, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, udruge, obrtnike i domaće radinosti koji su na Uskrsnom gastro festu u Đakovu predstavili svoje proizvode. U sklopu je toga, srčano i snažno, baš onako kako priliči Udruzi kulinara "Đakovački kulin", organizirano i ocjenjivanje kulenove seke, degustacija, dodjela pehara i medalja.

Vožnja u fijakeru Državne ergele Đakovo dala notu više cijeloj priči

Čitav program bio je obogaćen nastupom kulturno-umjetničkog društva "Tena" Đakovo, vožnjom u fijakeru Državne ergele Đakovo te obilježavanjem Dana planeta Zemlje uz Dječji vrtić "Zvrk" Đakovo.

"Na 9. Danima vina, turizma i cikloturizma Osječko-baranjske županije očekujemo puno ljudi, izlagača, posjetitelja, OPG-ova, obrtnika, kulinara, vinara, kao i dobro druženje, te u skladu navedenog, pozivamo sve iz različitih gradova naše županije na druženje koje će se događati u sklopu 9. Dana vina, turizma i cikloturizma. Očekujemo zainteresiranost posjetitelja i izvan naše županije kroz njen daljnji turistički i ruralni razvoj, a što i jest strateška odrednica OBŽ", priča Vladimir Šišljagić.

Foto: Glas Slavonije


Tagovi

Dani vina i turizma Cikloturizam Osječko baranjska županija Vladimir Šišljagić


Autorica

Roberta Kljenak

Više [+]

Roberta je dvostruka magistrica u području poljoprivrede. Obožava pisanje i fotografiju! Dobitnica je dekanove nagrade za najbolje studente, predavačica na brojnim poljoprivrednim kongresima i nezaposlena profesorica.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle uspjeh je djelomičan. Prvo zahvala gđi Maji Celing Celić na savjetu i informacijama. Sjeme tikve sudovnjače je dalo rezultat. Ostalo sjeme (one tikve sa dugačkim vratom nisu uspjele, jako su se deformirale u oblik krastavca :-) ). U p... Više [+]