Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Konoplja
  • 07.01.2014. 09:45

Zeleni turizam Colorada

Legalizacija marihuane je potez na koji se rijetki u svijetu odlučuju, no slijedeći neka pravila, to može postati savršeno legalna unosna turistička atrakcija

Foto: onlyhdwallpapers.com
  • 1.590
  • 191
  • 0

Kako prenosi CNN, prodaja marihuane krenula je u više od 30 specijaliziranih trgovina diljem američke savezne države Colorado. Prošle je godine, zajedno s još nekoliko američkih saveznih država, Colorado legalizirao prodaju marihuane za osobne potrebe građana.

Prema zakonu, svaki će građanin jednom na mjesec moći kupiti najviše 28 grama marihuane, a prodaja je dozvoljena samo za osobe starije od 21 godine. Na lokalnoj razini marihuana bi tako mogla postati unosan posao, od kojeg će dio kolača ubirati i država. Marihuana će se oporezivati na sličan način kao i alkohol, a sredstva koja će tako pristići u federalni proračun koristit će se prvenstveno za ulaganja u obrazovnu infrastrukturu.

SAD ubrzano grabi prema potpunoj legalizaciji marihuane, a liberalizacija zakona najavljuje se i u saveznoj državi New York, barem što se tiče korištenja marihuane u medicinske svrhe.

Turizam baziran na uzgoju, preradi i konzumaciji maihuane

My 420 Tours, prva je američka turistička tvrtka koja je svoje usluge bazirala na ljubavi svojih klijenata prema marihuani. Stoga turističke ture obuhvaćaju privatne sate kuhanja s marihuanom, obilazak uzgajivača i distributera medicinske marihuane i mnoge druge aktivnosti povezane s uzgojem, preradom i konzumiranjem ove čudotvorne biljke. My 420 Tours također organizira transport na koncerte i događaje, a čak su i hoteli s četiri zvjezdice cannabis friendly, jer imaju balkone gdje gosti mogu pušiti.

My 420 Tours trenutno dobiva najviše pažnje od starije populacije, a iz tvrtke naglašavaju da se drže pravila i da takav tip turizma ne funkcionira na način na koji neki pretpostavljaju. "Radi se o tome da ljudi mogu doći tu i raditi isto ono što rade kod kuće, a razlika je u tome što je ovdje to legalno", za CNN je izjavio diektor tvrtke, Matt Brown.

Brown je naglasio kako je sve na turi potpuno legalno te kako je kvaka u tome što ne postoji razmjena novca, dakle nitko ne kupuje i ne prodaje marihuanu. Po dolasku, gosti dobiju malu količinu marihuane i imaju pristup marihuani za konzumaciju kroz cijeli njihov boravak. No, marihuanu ne smiju nositi kući te ju nisu smjeli kupovati u lokalnim shopovima sve do siječnja, kada je i komercijalna prodaja marihuane za one koji nisu državljani Colorada, postala legalna.

Ne možemo se ne zapitati, što bi legalizacija marihuane učinila za hrvatsko gospodarstvo? Osim što bi proširili turističku ponudu kontinentalnih krajeva i seoski turizam doveli na novu razinu, hrvatski poljoprivrednici bi se, zajedno s ministrom Linićem, imali čemu veseliti. A situacija u državi bi, bez sumnje, bila mnogo opuštenija.

Foto: onlyhdwallpapers.com


Tagovi

Marihuana Zeleni turizam Colorado My 420 Tours Matt Brown Legalizacija Seoski turizam


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."