Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pustolovni turizam
  • 18.08.2016. 09:00

Za pustolovni turizam sezona tek počinje

Pustolovni turizam je sve popularniji među avanturistima!

Foto: bigstockphoto.com, Blas
  • 1.021
  • 49
  • 0

"Promotrimo li stopu rasta pustolovnoga turizma, koja proteklih godina iznosi i do 65% na godišnjoj razini, možemo zaključiti da je riječ o jednom od najbrže rastućih segmenata u ovoj djelatnosti. Također, sve se više pozicionira kao jedan od ključnih hrvatskih turističkih proizvoda", rekla je predsjednica Zajednice pustolovnog turizma pri HGK Laura Popovac te dodaje da je svaki vid turizma koji se održava u periodu izvan glavne sezone od velike važnosti za Hrvatsku.

Pustolovne aktivnosti u prirodi

Popovac ističe kako Hrvatska, sa svojim prirodnim resursima, pruža mogućnost za različite vrste aktivnosti koje ulaze u domenu pustolovnih, poput špiljarenja, penjanja, trekinga, biciklizma, planinarenja, jahanja, vožnje kajakom i kanuom morem i rijekama, raftinga, ronjenja i dr.

U suradnji s Hrvatskom gorskom službom spašavanja, kao partnerom u segmentu sigurnosti izvođenja pustolovnih događanja, Komora od 2004. održava radionice za osposobljavanje nositelja i organizatora turističkih sadržaja u prirodi. Cilj je pružiti viši stupanj sigurnosti turistima pri sudjelovanju u pustolovnim aktivnostima koje se uglavnom ostvaruju na nepristupačnom terenu.

Osposobljavanje organizatora

"Program osposobljavanja od 2004. do 2015. završila su ukupno 554 polaznika, dok je u 2016. broj polaznika bio 175, što dovoljno govori o porastu popularnosti ove vrste turizma u Hrvatskoj", kazala je Popovac.

"Ovo je zanimljiva godina za pustolovni turizam u kojoj je u ožujku, u suorganizaciji HGK, održan prvi međunarodni susret profesionalaca u pustolovnom turizmu International Adventure Expo (IAE’16) u Zagrebu", ističe Popovac te dodaje da su se na tom susretu pružatelji usluga u pustolovnom turizmu imali priliku predstaviti domaćim i inozemnim turoperatorima i putničkim agencijama te svim ostalim dobavljačima roba i pružateljima usluga relevantnih za pustolovni turizam.

AdventureNEXT Balkan

Također, ove je godine najveća svjetska organizacija pustolovnog turizma Adventure Travel Trade Association (ATTA) organizirala svoju prvu europsku konferenciju pod nazivom AdventureNEXT Balkan u Makedoniji, nakon čega je pet hrvatskih pustolovnih agencija dobilo priliku organizirati studijsko putovanje Bike, Hike, Taste and Dive in Croatia’s Adventures. Putovanje je bilo namijenjeno stranim turoperatorima i novinarima, a organizaciji su potporu pružile Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska turistička zajednica.

Foto: bigstockphoto.com, Blas


Tagovi

Pustolovni turizam Seoski turizam


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]