Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ministarstvo poljoprivrede
  • 27.06.2018. 16:30

Za projekte u hrvatskom turizmu osigurano 18 milijuna bespovratnih kuna, sufinancira se i turizam Slavonije

Ravnomjeran turistički razvoj naše zemlje jedan od ciljeva Vlade RH te smo stoga krenuli u realizaciju izrade "Strateškog marketinškog plana turizma Slavonije s planom brendiranjaˮ kako bi realizirali turistički potencijal jedne od naših regija s najbogatijom baštinom, izjavio je ministar Gari Cappelli.

Foto: Alen Kuns
  • 246
  • 21
  • 0

Ministarstvo turizma i HTZ osigurali su gotovo 18 milijuna kuna bespovratnih financijskih sredstava za projekte u hrvatskom turizmu

"Hrvatska turistička zajednica putem dodjele bespovratnih financijskih sredstava podupire kvalitetne projekte koji hrvatskom turizmu daju dodanu vrijednost. Ove godine kroz četiri programa sufinanciramo ukupno 464 projekata s gotovo 18 milijuna kuna. Riječ je o sredstvima koja su dodijeljena onim projektima koji su nositelji sadašnje i buduće ukupne hrvatske turističke ponude“ izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić nadodavši kako snažan doprinos očekuje od novoizabranih direktora sedam predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Austriji, Češkoj, Sloveniji, Švedskoj, Mađarskoj, Slovačkoj te posebice na tržištu Kine gdje HTZ po prvi puta otvara svoj ured.

Dodatno, članovi Turističkog vijeća donijeli su odluku o suradnji i sufinanciranju predmetnih dokumenata "Strategija marketinškog plana turizma Slavonije s planom brendiranja“ klastera Slavonija (zajednica Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske, Požeško-slavonske i Brodsko-posavske županije) te predmetnog dokumenta "Strategija razvoja turizma Imotske krajine TZ područja Imota. Cilj je ovim programima pružiti poticaj udruživanja turističkih zajednica kako bi kvalitetno upravljale turističkim posjetima, turističkim doživljajem i turističkim proizvodom koristeći jedinstvene strateške resurse tijekom cijele godine, na kontinentu jednako kao i u priobalju temeljeno na struci i znanju. 

"Hrvatski kontinent sastavni je dio naše ukupne turističke ponude te ima izniman potencijal. Upravo je ravnomjeran turistički razvoj naše zemlje jedan od ciljeva Vlade RH te smo stoga krenuli u realizaciju izrade "Strateškog marketinškog plana turizma Slavonije s planom brendiranjaˮ kako bi realizirali turistički potencijal jedne od naših regija s najbogatijom baštinom“, izjavio je ministar Gari Cappelli.

Turističkom vijeću je također predstavljena i informacija o tijeku sezone i stanju na tržištima, odnosno podaci sustava eVisitor, koji sadrži turistički promet ostvaren u komercijalnim i nekomercijalnim objektima te nautičkom charteru (sustav eCrew). Pokazatelji za dosadašnji dio godine (siječanj-svibanj) pokazuju kako je interes za Hrvatskom na vrlo visokoj razini, a načelno sličan trend očekuje se i tijekom narednih mjeseci. U Hrvatskoj je u razdoblju od siječnja do kraja svibnja ostvareno 3,6 milijuna dolazaka (+19%) i 11,6 milijuna noćenja (+24%). Od toga su strani turisti ostvarili 3 milijuna dolazaka (+27%) i 9,8 milijuna noćenja (+27%), a poraste bilježe i domaći turisti u dolascima za 10 % te u noćenjima za 7 %. U svibnju se bilježi rast dolazaka i noćenja sa svih tržišta, a izraziti porast broja dolazaka i noćenja bilježi se s tržišta Njemačke, potom slijede Mađarska, Austrija, Ukrajina te "long haul“ tržišta Kine i Kanade.


Izvori

Ministarstvo turizma


Tagovi

Turizam Ministarstvo turizma Bespovratna sredstva


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).