Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Turizam
  • 10.07.2020. 16:30

Vlada: U turizmu ostvareno 54 posto lanjskog prometa

Trenutno je u Hrvatskoj 467 tisuća turista, istaknuo je u četvrtak na sjednici Vlade ministar turizma Gari Cappelli.

Foto: Jumpstory
  • 1.353
  • 8
  • 0

U hrvatskom turizmu od početka ove godine do sada ostvareno je oko 54 posto turističkog prometa iz istog lanjskog razdoblja, što je više od očekivanja, dok je trenutno u Hrvatskoj 467 tisuća turista, istaknuo je u četvrtak na sjednici Vlade ministar turizma Gari Cappelli.

Komentirajući trenutnu situaciju u turizmu, Cappelli je na traženje premijera, važnim izdvojio podatke da u Hrvatskoj nema nijednog bolesnog turista te da je najveća koncentracija turističkog prometa trenutno u dvije jadranske županije - Istarskoj i Primorsko-goranskoj, gdje se odmara oko polovine trenutnog broja turista ili oko 250 tisuća.

"Praktički nema nikakvih problema što se tiče Covida-19, svugdje se u objektima i destinacijama itekako pazi na sigurnost, a važno je i što turista iz Njemačke sada imamo samo 10 posto manje nego u isto vrijeme prošle godine", kazao je.

Moguće ukidanja Ministarstva turizma: jedni oštro protiv, drugi bi rezali i HTZ

Za turistički promet od početka ove godine do sada, koji je dosegnuo oko 54 posto ostvarenog u istom lanjskom razdoblju, ocijenio je da "takav rezultat nismo ni očekivali, ali je to s obzirom na sigurnost i sve što se događa ohrabrujući i optimističan podatak".

Premijer Andrej Plenković je s Vlade poručio da je zbog zaštite od Covida-19 i za turiste, kao i za domaće stanovništvo, ali i za aktiviranje ekonomije, važno da se svi pridržavaju modela "hdd2 - higijena, dezinfekcija, distanca" i da "što bude više opreza bit će manje zaraze, a time i posljedica".

Pozvao je i sve još jednom na odgovornost i, kako je dodao, "taj minimun samodiscipline koji će riješiti puno poteškoća".


Izvori

Hrvatska izvještajna novinska agencija - HINA


Tagovi

Turizam Vlada Covid

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]