Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Osječko-baranjska županija
  • 26.04.2017. 18:00

Uz pomoć Županije do tradicijske baštine Baranje

Blaženka Bogdan vedro dočekuje posjetitelje veličanstvene Ladanjske kuće "Mikin Dol" koja je uz pomoć Osječko-baranjske županije obnovljena i spremna za turističku sezonu.

  • 1.369
  • 137
  • 0

Skrbiti o turistima, kao o članovima obitelji, znači živjeti u skladu s jednim od najviših civilizacijskih načela humanosti.

Blaženka Bogdan, ponosna majka sina Darjana i uzorna supruga marljivog gospodina Damira, kao prava majka pruža roditeljsku skrb i ljubav malobrojnim posjetiteljima veličanstvene Ladanjske kuće "Mikin Dol".

"Prije više od jednog desetljeća, koračali smo romantičnim baranjskim puteljcima sela Draž te tako naletjeli na zapuštenu i u šipražje zaraslu, stoljetnu panonsku kuću koja nas je istog trenutka opčinila svojom ljepotom. Poželjeli smo je obnoviti i očuvati od daljnjeg propadanja kao i urediti okoliš s ciljem uživanja u ljepoti netaknute prirode protkane obiteljskom oazom mira.

Podrška i pomoć

Podršku i pomoć pružili su nam obitelj, prijatelji, Ministarstvo turizma Republike Hrvatske, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Republike Hrvatske i Hrvatska turistička zajednica, na čemu smo osobito zahvalni i čime se osobito ponosimo. Velika nam je, stoga čast, što naša kuća prema stručnom mišljenju Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Uprave za zaštitu kulturne baštine i Konzervatorskog odjela Osijeku predstavlja tradicijsku baštinu Baranje", priča ljupka domaćica Blaženka, u čijoj su turističkoj kući sobe opremljene stoljetnim, restauriranim namještajem i TV-om, a u okviru kojih gosti uživaju u slavonsko-baranjskoj gastronomskoj ponudi.

Bogdani, kao hvalevrijedni domaćini, zainteresiranim gostima pružaju mogućnost samostalne pripreme hrane, a istima daju i na raspolaganje korištenje lijepo uređenoga vinskog podruma.

Najviše ih posjećuju Zagrepčani

"Ova znakovita kuća, smještena na Banskom brdu, na osami, udaljena je tek nešto više od 500 metara od samog centra sela, a u akumulaciju je stavljamo samo vikendom. S obzirom na to da ista ima dvije smještajne jedinice, a ako je jedna zauzeta, ne iznajmljujemo drugu jer želimo maksimalno omogućiti privatnost gostu, ne bilježimo veliki broj noćenja na godišnjoj razini, no to nam nije ni cilj jer nismo vođeni kvantitetom već kvalitetom.

Zahvaljujući tome, dičimo se turistima iz zemalja Europske unije, no uglavnom nas posjećuje domaće stanovništvo, a poglavito Zagrepčani", objašnjava Blaženka čija je kuća u okruženju šuma, voćnjak, vinograd, vrta i vidikovca ponajviše korištena u svrhu momačkih i djevojačkih zabava.

Uz potpore županije uredili ladanjsku kuću

Upravo stoga, zahvalni su Osječko-baranjskoj županiji koja je baš u to vrijeme recesije, odvažno i hrabro, iz godine u godinu, raspisivala Javne pozive za dodjelu potpora male vrijednosti iz svog Proračuna. Zahvaljujući tome, Blaženka je tri godine zaredom dobila financijska sredstva male vrijednosti iz proračuna Županije u svrhu ulaganja u razvoj i unapređenje ruralnog turizma u iznosima od 2.000 kn, 1.000,00 i 5.0000 kn, a koje su joj i više nego dobro došla.

"Zahvalni smo Osječko-baranjskoj županiji koja nam učestalo pomaže. Sretni smo što nam omogućuje uređenje kuće i prilagođavanje iste potrebama gostiju. Sredstva smo iskoristili poglavito za kupovinu nadstrešnice i ljuljačke koja pogoduje ugodnijem boravku gosta", dodaje Blaženka.


Tagovi

Mikin dol OPG Bogdan Osječko baranjska županija


Autorica

Roberta Kljenak

Više [+]

Roberta je dvostruka magistrica u području poljoprivrede. Obožava pisanje i fotografiju! Dobitnica je dekanove nagrade za najbolje studente, predavačica na brojnim poljoprivrednim kongresima i nezaposlena profesorica.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dobar dan, ako bi tko mogao da pomogne kako da spasim ovaj cvijet? Danas sam uocila smedje mrlje, odmah sam izbacila zemlju, bili su crvi u njoj, oprala korijenje, posudu, i s novom, cistom zemljom zasadila.. Sto ce biti sada, plasim se da... Više [+]