Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kapacitet u kontinentalnom turizmu
  • 08.05.2017. 09:00

U Vinkovcima porast broja turista i noćenja

Najstarije europsko naselje je u prva tri mjeseca posjetilo 4.406 turista, od čega je 3.180 domaćih i 1.226 stranih, što je preko 20% više nego u istom vremenu 2016., a ohrabruje što se povećava broj dolazaka stranih turista za 23,5%!

Foto: Turistička zajednica grada Vinkovaca
  • 1.816
  • 205
  • 0

Grad Vinkovci, kao uostalom i cijela Vukovarsko-srijemska županija, polažu velike nade u razvoj kontinentalnog i ruralnog turizma jer je činjenica da ohrabrujući kapaciteti postoje, a i ovdašnji turistički stručnjaci drže kako kvalitetnija turistička ponuda može potaknuti gospodarski oporavak istoka Slavonije.

Istočna Slavonija nudi, uz prirodne ljepote spačvanskih i bosutskih vodotoka napučenih ribama i drevne šume bogato nastanjene divljači i pticama, i čuvene slavonske specijalitete, ali i zanimljive arheološke iskopine i lokalitete koje svjedoče o kontinuitetu življenja na prostoru današnjih Vinkovaca od preko 8.300 godina, po čemu je najstarije naselje u Europi.

Nedaleko od Vukovara, nizvodno na Dunavu, je muzej koji svjedoči o vučedolskoj kulturi za koju stručnjaci tvrde da je kolijevka europskih i izvaneuropskih civilizacija, a to je motiv za turiste koji imaju strast prema arheološkim artefaktima.

20% više turista u Vinkovcima

Iz godine u godinu povećavaju se brojke dolaska i noćenja turista pa već objavljeni podaci za prva tri mjeseca ove godine bude optimizam, tim više što turistička sezona na kontinentu traje cijele godine. Vinkovce je u prva tri mjeseca posjetilo 4.406 turista, od čega je 3.180 domaćih i 1.226 stranih, što je preko 20% više nego u istom vremenu 2016., a ohrabruje što se povećava broj dolazaka stranih turista za 23,5%.

Domaći turisti su u tom vremenu ostvarili 5.631, a strani 2.457 noćenja, što je povećanje za gotovo 40% u odnosu na prošlu godinu. Turistička zajednica Grada Vinkovaca je prema Javnom pozivu za turističke zajednice na turistički nerazvijenim područjima što ga je raspisala Hrvatska turistička zajednica za 2017., kandidirala pet projekata koji se odnose na razvoj i unaprjeđenje turističke ponude destinacija te uvjeta boravka turista.

Riječ je o projektima brendiranja Vinkovaca kao turistički poželjne destinacije, brendiranje manifestacije "Rimski dani", Living history program "Carski Vinkovci" te dva edukacijska programa - "Od kolijevke pa do groba najljepše je vinkovačko doba" i Turistički interpretatori, ukupne vrijednosti potpore od 300.000 kuna. Vinkovački turistički djelatnici su objavili natječaj za izradu autentičnog vinkovačkog suvenira koji će biti izložen u prostorijama turističkog ureda i u tijeku je odabir najboljih radova, a u tijeku je i ponovno tiskanje plana grada s ucrtanim lokacijama i objektima koji bi turistima mogli biti zanimljivi.

Foto: Turistička zajednica grada Vinkovaca


Tagovi

Turizam Seoski turizam Kontinentalni turizam Vukovarsko-srijemska županija Vinkovci Gastronomija Povijest Kultura Turistička zajednica Projekti


Autor

Marko Barinin

Više [+]

Marko je dugogodišnji novinar i poznavatelj agrara, a najdraža tema su mu prosvjedi :)

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!