Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Park šuma Jankovac
  • 22.08.2015. 19:15

U funkciji Eko točka na Jankovcu

Obogaćena turistička ponuda Parka prirode Papuk. Novi ekocentar u Park-šumi Jankovac za sve izletnike!

  • 337
  • 12
  • 0

Kako bi se gosti i posjetitelji što ugodnije osjećali na omiljenom izletištu Jankovac, u Parku prirode Papuk obogatili su turističku ponudu. Na raspolaganju sada imaju novouređeni ekocentar u sklopu kojeg se nalaze mnogi sadržaji, od dvorane za školu u prirodi i slične edukacije, do suvenirnice.

Ovaj projekt vrijedan oko tri i pol milijuna kuna, kako doznajemo od ravnateljice Javne ustanove Parka prirode papuk Kristine Kožić, poduprlo je i Ministarstva zaštite okoliša i prirode te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. S eko točkom ujedno je zaokružena turistička ponuda Jankovca, tog najznačajnijeg izletničkog lokaliteta u Parku prirode Papuk.

Novi privlačni sadržaji kontinentalnog turizma

"Željeli smo ovaj atraktivan prostor park-šume oplemeniti jednim krasnim objektom kao što je Eko točka Jankovac, koji ima i sanitarni čvor s biopročistačem. Ovim smo projektom htjeli poboljšati suživot čovjeka i prirode kako bismo stavili prirodu u službu čovjeka, ali i čovjeka u službu prirode", rekla je Kristina Kožić, ravnateljica JU-a Park prirode Papuk. Tijekom zadnje dvije godine, puno je truda uloženo kako bi Park-šuma Jankovac postala što zanimljivija posjetiteljima. Uz jankovačka su jezera napravili i stazu prilagođenu osobama s posebnim potrebama, a koju mogu koristiti i drugi posjetitelji.

"Uz to, uredili smo i dječje igralište te ovaj objekt Ekotočke, pa naši posjetitelji u Park-šumi mogu provesti i više dana. Kako je Eko točka napravljena u neposrednoj blizini Planinarskog doma Jankovac, koji može osigurati prehranu i smještaj, s ovim novim objektom osigurali smo da se tu mogu organizirati i višednevne radionice, stručni sastanci i slično", doznajemo od ravnateljice Kožić.


Tagovi

Eko centar Latinovac Park prirode Papuk Seoski turizam Kristina Kožić Ekotočka Jankovac Ministarstvo zaštite okoliša i prirode Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.