Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda
  • 24.03.2009.

U Brežanima otvoreno novo uzgajalište divljih zečeva

LOVNI TURIZAM

  • 1.945
  • 95
  • 0

U Brežanima je, po prohladnom i vjetrovitom vremenu, otvoreno novo uzgajalište divljeg zeca, što je dio obnove lovnog turizma kao jedne od osnovnih značajki nove strategije razvoja karlovačkog turizma.

Stanje u lovištu

Okupljanje uzvanika, među kojima su bili čelnici Lovačkog saveza Karlovačke županije Vinko Pavlić i Andrija Štalcar te pročelnik Odjela za lovstvo i zaštitu prirode na Veleučilištu Karlovac Krunoslav Pintur, bilo je kod lovačkog doma Lovačkog društva Lisica Skakavac, na samom ulasku u Brežane.

Okupljene je pozdravio Igor Horvat, predsjednik LD Lisica, a sa stanjem u lovištu, površine 5900 hektara, goste je upoznao lovnik Josip Ribar, pri čemu je kazao da godišnje odstrijele 40 divljih svinja, isto toliko srneće divljači, po 100 kljunova šljuke i fazana i 120 divljih pataka.

Uzvanici su se uputili prema uzgajalištu divljih zečeva, koje se proteže na površini od jednog hektara. Tamo je predstavljen projekt uzgoja divljeg zeca, za što je zadužen lovac Damir Miletić, a uzgajalište je otvorio gradonačelnik Damir Jelić, jer je iz gradske blagajne izdvojeno 100.000 kuna za uređenje mjesta na kojem će se uzgajati populacija divljeg zeca za potrebe lokalnog lovačkog društva i svih drugih udruga lovaca koje se nalaze unutar teritorijalnih granica grada Karlovca. Za goste i domaće lovce priređen je lovački ručak.

Dio strategije

Projekt obnove lovnog turizma dio je strategije razvoja karlovačkog turizma, koja, uz ostalo, sadržava i projekte poput poribljavanja karlovačkih rijeka, organiziranja sabora “Kupa, rijeka života”, vraćanje ptica pjevica u karlovačke parkove i puštanje paunova u Vrbanićev perivoj pokraj Korane.

Autor: Velimir Franić


Izvori

Večernji list