Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • OPG izletište Butić
  • 07.11.2018. 13:30

Turisti plaćaju 100 eura da bi brali masline i vozili se traktorom!

Dugo vremena smo razmišljali kako stvoriti dodatni sadržaj koji neće zahtijevati previše investiranja, a koji će naši gosti rado prihvatiti. Posjećujući turističke sajmove, razne konferencije, seminare i slušajući struku odlučili smo ponuditi prije tri godine branje maslina kao naš izlet, kaže vlasnik OPG izletišta Butić, Ante Butić.

Foto: Udruga za ruralni razvoj Ravni kotari
  • 1.213
  • 349
  • 0

Vjerovali ili ne, turisti plaćaju 100 eura da bi brali masline i vozili se u traktoru! Naime, kako tvrdi Udruga za ruralni razvoj Ravni kotari, OPG izletište Butić koje se nalazi samo par kilometara od Zadra, u predsezoni ugosti preko 17.000 gostiju koji uz to nose i sto eura kako bi s veselim domaćinom Antom brali masline!

"Možda biste pomislili da se netko šali, no u ovoj priči šalu možete čuti samo u žamoru gostiju koji uživaju u autohtonim delicijama zadarskog zaleđa, kapljici dobrog vina, smijehu i pjesmi. OPG izletište Butić od 2011. godine radi na prezentaciji domaće hrane, bilo da se radi o ukusnim sirevima, pršutu koji se jedan dio obrade drži u ninskom moru ili ukusnim šokolima te mesu ispod peke. Ante s obitelji naporno radi kako bi cijela priča imala smisao, a najviše paze da gosti u ustima i sjećanju ponesu posebnu priču našeg kraja", otkriva dopredsjednica Udruge Marta Pintur

Prošle godine, navode iz Udruge, OPG Butić započeo je s predstavljanjem ponude branja masline, koja je imala odličan odjek među gostima, pa su ove godine organizirali ponovno isto s tim da su goste do polja vozili u traktoru.

"Dugo vremena smo razmišljali kako stvoriti dodatni sadržaj koji neće zahtijevati previše investiranja, a koji će naši gosti rado prihvatiti. Posjećujući turističke sajmove, razne konferencije, seminare i slušajući struku odlučili smo ponuditi prije tri godine branje maslina kao naš izlet. To znači da naši gosti potroše 100 eura da provedu dan u masliniku, ručaju na otvorenom i uživaju na svježem zraku i aktivnostima branja maslina", rekao im je Ante Butić

Izlet branja maslina, dodao je, prepoznale su razne agencije pa je rezervacija za ovu godinu gotova, a za sljedeću je ostalo još vrlo malo termina. Ove godine ugostili su preko desetak grupa, a gostima nije problem proći niti 2.000 kilometara kako bi došli u Briševo i boravili na seoskom zraku. U nadolazeće blagdansko vrijeme OPG izletište Butić organizira božićne domjenke uz prezentaciju poklon paketa lokalnih proizvođača, a veliku zahvalu upućuje upravo Udruzi za ruralni razvoj Ravni kotari te LAG-u Laura koji ih, kaže, vrlo rado upute na natječaje i mjere koje mogu aplicirati. 


Povezana biljna vrsta

Maslina

Maslina

Sinonim: - | Engleski naziv: Olive | Latinski naziv: Olea europea L.

Maslina je zimzelena biljka koja može dostići visinu 3 – 13 m. Najveći svjetski proizvođač maslina je Španjolska, a slijedi ju Italija. Jedno stablo masline može dati 15 – 40 kg... Više [+]

Fotoprilog


Tagovi

OPG Butić Maslina Berba maslina Turizam Seoski turizam


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).