Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ruralni turizam
  • 26.04.2022. 11:00

Tradicionalno je in: I ove godine studenti rade na promociji agroturističkih gospodarstava

Studenti i mentori dolaze s tri visoko obrazovne institucije koje školuju agrarne ekonomiste, a cilj je javnosti, posebice mlađoj populaciji približiti ruralne tradicijske vrijednosti.

Foto: Maja Celing Celić
  • 1.589
  • 74
  • 0

Studenti agronomije drugu godinu zaredom rade na osmišljavanju promotivnih strategija agroturističkih gospodarstava.

Naime, "Tradicionalno je IN", naziv je projekta Hrvatskog agroekonomskog društva (HAED) kojemu je cilj istaknuti i popularizirati vrijednosti i običaje našeg ruralnog prostora kroz promociju agroturističkih gospodarstava koja svoju ponudu zasnivaju na tradiciji kraja u kojem se nalaze. 

U sklopu njega studenti istražuju gastronomsku baštinu i običaje te izrađuju razne promotivne strategije za ta gospodarstava uvažavajući običaje kraja. Cilj je javnosti, a posebice mlađoj populaciji približiti ruralne tradicijske vrijednosti kroz kanale komunikacije koji su bliski toj generaciji.

Uključeno pet agroturističkih gospodarstava

Ovaj je projekt prvi puta proveden 2020. godine, a do sada je u njega bilo uključeno 13 studenata, koji su sa svojim mentorima, članovima Hrvatskog agroekonomskog društva sudjelovali u provedbi projektnih aktivnosti za ukupno pet agroturističkih gospodarstava: OPG Tomurad iz mjesta Popovec, OPG Mario Romulić – Čudesna šuma iz Bilja, Seoski turizam Rakić iz sela Čabraji, zatim Turopoljski grunt obitelji Diane Knežević iz Velike Gorice te Hostel Baške Oštarije iz istoimenog mjesta.

Studenti osmislili promocije agroturističkih gospodarstava

Naime, studenti i mentori dolaze s tri visoko obrazovne institucije koje školuju agrarne ekonomiste. Riječ je o Agronomskom fakultetu Zagreb, Fakultetu agrobiotehničkih znanosti Osijek te Visokom gospodarskom učilištu u Križevcima.

Najavljen nastavak projekta

Izrađene strategije studenti prezentiraju na završnom skupu, koji se već dvije godine održavao u prosincu. Iz HAED-a najavljuju da će se projekt nastaviti, što čini priliku za kreiranje novih promotivnih strategija za druga agroturistička gospodarstva, ali i za aktivno uključivanje novih studenata u zajednici.

Naime studentske aktivnosti ovom projekta doprinose popularizaciji gastronomskih specijaliteta, običaja i tradicije ruralnog kraja. Osim toga, ovakav koncept povećana svijest zajednice, posebice mladih o važnosti očuvanja tradicijskih vrijednosti i običaja.

Više o projektu Tradicionalno je IN možete pročitati na stranicama HAED-a.


Tagovi

Promocija Agroturistička gospodarstva Projekt HAED Studenti


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.