Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agroturizam
  • 19.01.2023. 12:00
  • Istarska, Rovinjsko selo

Sutra Festival istarske supe, a u subotu Antonja 2023.

Udruga Agrorovinj predstavit će na Antonji i rezultate ocjenjivanja ovogodišnjih uzoraka vina i maslinovih ulja koji su prošli sve fizikalno-kemijske i senzorne analize.

Foto: Agrorovinj
  • 2.023
  • 97
  • 0

Već 9. Festival istarske supe te 32. Izložba vina Rovinjštine i 20. izložba maslinovih ulja Rovinjštine – koje objedinjava tradicionalna Antonja održat će se u petak, 20. siječnja i u subotu 21. siječnja 2023. godine.

Navedene manifestacije njeguju tradiciju poljoprivrednika, maslinara i vinara Rovinjštine te na taj način posebno naglašavaju važnost očuvanja i podizanja kvalitete plodova rada i truda s ovog područja.

Manifestacije u Rovinjskom Selu prilika su da se proizvodi približe široj publici te svim ljubiteljima tradicionalne gastronomije, ljubiteljima istarskih vina i maslinovih ulja. Udruga Agrorovinj predstavit će na Antonji i rezultate ocjenjivanja ovogodišnjih uzoraka vina i maslinovih ulja koji su prošli sve fizikalno-kemijske i senzorne analize.

Prijavljeno preko 50 uzoraka vina

U petak će se održati Festival istarske supe s početkom u 18 sati. Posjetitelji će moći degustirati supe koje se pripremaju na licu mjesta. Kupnjom bukalete za degustaciju, posjetitelji mogu tako ponijeti prigodni suvenir s manifestacije.

"Što se tiče natjecanja u izradi, ocjenjivat će se priprema tradicionalne i kreativne istarske supe. Sudjeluje ukupno devet, za sada, prijavljenih ekipa, a po prvi puta će se ocjenjivati i najbolja kumpanija što je prethodnih godina bila zapravo nagrada za najbolje uređeni štand", rekao je predsjednik udruge Agrorovinj, Kristijan Damijanić.

U subotu se održava tradicionalna, najstarija vinska izložba u Hrvatskoj, 32. Antonja kao i 20. izložba maslinovog ulja. Ove je godine prijavljeno ukupno 51 uzorak vina koji će se ocjenjivati u kategoriji profesionalnih proizvođača te u kategoriji proizvođača hobista.

Program kreće od 18 sati, a ulaz je besplatan

Za maslinova ulja ovo je izuzetno dobra godina jer je od pristiglih 94 uzoraka oko 70 posto ocijenjeno i ušlo u kategoriju zlatnog sjaja. Zanimljivost je da je ova manifestacija i jedna od pionira u Hrvatskoj koja je uvela degustaciju i prezentaciju ekoloških i biodinamičkih vina koje će se moći degustirati i ove godine. 

I petak i subotu, službeni program kroz degustacije supa, vina i maslinovih ulja kreće od 18 sati. U petak će se u 20 sati održati proglašenje pobjednika 9. Festivala istarske supe, a u subotu u isto vrijeme podijelit će se priznanja i nagrade za najbolja vina i maslinova ulja Rovinjštine.

Zabavni program kreće uz glazbu i veselje od 22 sata , i to u petak s Le Mond bendom a u subotu s Edijem Maružinom i Banditima. Ulaz na manifestacije je besplatan.

"Slavimo i podržimo lokalne proizvođače. Vidimo se u Rovinjskom Selu ovaj petak i subotu!", pozivaju organizatori sve zainteresirane da im se pridruže.                                                                                                            


Tagovi

Agrorovinj Kristijan Damijanić Istarska supa Uložba vina Antonja Maslinova ulja


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Novoj Gradiški na Danu polja pivarskog ječma tvrtke Axereal. Uskoro više... 😉🌾