Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Turistička nagrada
  • 17.12.2015. 19:50

Suncokret ruralnog turizma za najbolje ruralne projekte

Nacionalne turističke nagrade i priznanja Suncokret ruralnog turizma u Zagrebu u utorak je dobilo 40 najboljih seoskih domaćinstava, projekata i tvrtki.

  • 231
  • 14
  • 0

Nacionalne turističke nagrade i priznanja Suncokret ruralnog turizma u Zagrebu u utorak je dobilo 40 najboljih seoskih domaćinstava, projekata i tvrtki prema ocjenama Kluba članova Selo koji je to nagrađivanje ove godine proveo u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom (HGK).

Na svečanosti uručenja nagrada u Zagrebu, predsjednica Kluba članova Selo, začetnica i organizatorica tog projekta Dijana Katica istaknula je važnost seoskog turizma u ukupnoj turističkoj ponudi.

Promocija tradicijskih sadržaja

"Suncokretom ruralnog turizma promoviramo tradicijske sadržaje, projekte, proizvođače, događaje i zanimljivosti ruralnog turizma s idejom vodiljom zaštite i očuvanja hrvatske izvornosti te poticanje razvoja turizma u ruralnim područjima", rekla je Dijana Katica. U projekt su uključeni poduzetnici, obrtnici, OPG-ovi, zadruge i udruge iz svih krajeva Hrvatske te jedinice područne i lokalne samouprave.

Šest kategorija - 39 najboljih

Na ovogodišnji natječaj stiglo je 120 prijava, uz još osam na natječaj HGK Turistički cvijet - Kvaliteta za Hrvatsku u kategorijama Obiteljski smještaj i Okusi Hrvatsku, a sve je obradio i ocijenio Klub članova Selo te je odlučio nagraditi njih 39 u šest kategorija (Turistička seljačka gospodarstva, Poduzetnici u ruralnom turizmu, Ruralno-turistički projekti, Ruralno-turističke manifestacije, Tradicijska ruralna gastronomija i Vinski turizam).

Dalmatinska zagora najpopularnija

Najbolje odredište seoskog turizma je Dalmatinska zagora, u kategoriji Turističkih seljačkih gospodarstava najbolji je Seoski turizam Rakić iz mjesta Čabraja, a najbolji poduzetnik u ruralnom turizmu Etno selo Zagora iz Klisa.

Picokijada iz Đurđevca najbolja je ruralno-turistička manifestacija, a ruralno-turistički projekt Cesta zlatne niti iz Županje. Najbolju tradicijsku ruralnu gastronomiju ima restoran Karlo u mjestu Plešivici, a najbolji vinski turizam Vinarija i OPG Ivo Brzica u Erdutu. Međimurska županija dobila je posebnu povelju s obzirom na najviše nagrada.

Izvor: mint.hr


Tagovi

Turistička nagrada Suncokret ruralnog turizma Turistički cvijet Dijana Katica HGK OPG


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zabranjuju izraze šunka i kobasica za proizvode od biljnih proteina

Francuska je izdala zabranu korištenje izraza kao što su šunka, kobasica, odrezak i sl., za proizvode od biljnih proteina. Vlada time želi regulirati alternative mesu, a...

Više [+]