Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Turistička nagrada
  • 17.12.2015. 19:50

Suncokret ruralnog turizma za najbolje ruralne projekte

Nacionalne turističke nagrade i priznanja Suncokret ruralnog turizma u Zagrebu u utorak je dobilo 40 najboljih seoskih domaćinstava, projekata i tvrtki.

  • 227
  • 14
  • 0

Nacionalne turističke nagrade i priznanja Suncokret ruralnog turizma u Zagrebu u utorak je dobilo 40 najboljih seoskih domaćinstava, projekata i tvrtki prema ocjenama Kluba članova Selo koji je to nagrađivanje ove godine proveo u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom (HGK).

Na svečanosti uručenja nagrada u Zagrebu, predsjednica Kluba članova Selo, začetnica i organizatorica tog projekta Dijana Katica istaknula je važnost seoskog turizma u ukupnoj turističkoj ponudi.

Promocija tradicijskih sadržaja

"Suncokretom ruralnog turizma promoviramo tradicijske sadržaje, projekte, proizvođače, događaje i zanimljivosti ruralnog turizma s idejom vodiljom zaštite i očuvanja hrvatske izvornosti te poticanje razvoja turizma u ruralnim područjima", rekla je Dijana Katica. U projekt su uključeni poduzetnici, obrtnici, OPG-ovi, zadruge i udruge iz svih krajeva Hrvatske te jedinice područne i lokalne samouprave.

Šest kategorija - 39 najboljih

Na ovogodišnji natječaj stiglo je 120 prijava, uz još osam na natječaj HGK Turistički cvijet - Kvaliteta za Hrvatsku u kategorijama Obiteljski smještaj i Okusi Hrvatsku, a sve je obradio i ocijenio Klub članova Selo te je odlučio nagraditi njih 39 u šest kategorija (Turistička seljačka gospodarstva, Poduzetnici u ruralnom turizmu, Ruralno-turistički projekti, Ruralno-turističke manifestacije, Tradicijska ruralna gastronomija i Vinski turizam).

Dalmatinska zagora najpopularnija

Najbolje odredište seoskog turizma je Dalmatinska zagora, u kategoriji Turističkih seljačkih gospodarstava najbolji je Seoski turizam Rakić iz mjesta Čabraja, a najbolji poduzetnik u ruralnom turizmu Etno selo Zagora iz Klisa.

Picokijada iz Đurđevca najbolja je ruralno-turistička manifestacija, a ruralno-turistički projekt Cesta zlatne niti iz Županje. Najbolju tradicijsku ruralnu gastronomiju ima restoran Karlo u mjestu Plešivici, a najbolji vinski turizam Vinarija i OPG Ivo Brzica u Erdutu. Međimurska županija dobila je posebnu povelju s obzirom na najviše nagrada.

Izvor: mint.hr


Tagovi

Turistička nagrada Suncokret ruralnog turizma Turistički cvijet Dijana Katica HGK OPG


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Alen Dinar je mladi poljoprivrednik iz Visokog. Za njegovu proizvodnju kažu da je najljepša lokalna priča ispisana jezikom prirode. Uskoro donosimo priču s njegovog gazdinstva, ali i odgovore na Vaša pitanja! Pišite ih u komentarima 👇 #seo... Više [+]