Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Srijem i Slavonija
  • 28.11.2018. 15:00

Srijem i Slavonija kroz zlatnu boju žita, kukuruza, suncokreta i traminca te holograme Ružičke, bana Šokčevića i Nikole Iločkog

Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije ima novi vizualni identitet i slogan, a turističku ponudu obogatili su i hologrami Lavoslava Ružičke, Nikole Iločkog i bana Josipa Šokčevića!

Foto: Vukovarsko-srijemska županija
  • 508
  • 24
  • 0

Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije ima novi vizualni identitet i slogan, a turističku ponudu obogatili su i hologrami Lavoslava Ružičke, Nikole Iločkog i bana Josipa Šokčevića, koji su predstavljeni u Vukovaru. Novi vizualni identitet i hologrami povijesnih osoba, priopćila je Vukovarsko-srijemska županija. izrađeni su u sklopu turističkog projekta Virtualni i kulturni turizam - ViCTour, koji je sufinanciran sredstvima Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska - Srbija 2014. - 2020. Vrijednost ovog projekta je 920.000 eura, od čega je Vukovarsko-srijemska županija, kao njegov nositelj, sudjelovala s 280.000 eura.

"Novim vizualnim identitetom pozicioniramo Vukovarsko-srijemsku županiju kao jedinstvenu, cjelovitu i prepoznatljivu turističku destinaciju pod imenom "Srijem i Slavonija“. Do sada logotipovi pojedinih gradskih turističkih zajednica naše županije nisu imali zajedničkih elemenata, no sada se i vizualno i komunikacijski kroz zajednički slogan "Protkani zlatom“ prepoznaje zajednička veza i pripadnost jedinstvenoj destinaciji. Priroda i čovjekov odnos s njom temelj su duha Srijema i Slavonije“, pojasnila je Rujana Bušić Srpak, direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije.

Kako pojašnjavaju, novi vizualni identitet inspiriran je opusom Alberta Kinerta, rođenog Vinkovčanina, jednog od najvećih hrvatskih grafičara i ilustratora. Zlatna boja klasja žita, kukuruza, suncokreta, grožđa ili traminca uhvaćenog u čaši, lišća bogatih šuma, nošnji i dukata, pa sve do sjaja samog Sunca, samo su neke od slika ovog područja koje su ilustrirane jednostavno, moderno i pomalo neočekivano. 

Projekt holograma, pak, prvi su put u Hrvatskoj, ali i šire, "oživljene“ povijesne osobe. Nobelovac Lavoslav Ružička u svojoj rodnoj kući u Vukovaru u prvom licu govori o brojnim zanimljivostima iz svog života, ban Josip Šokčević dočekuje posjetitelje u Gradskom muzeju u Vinkovcima, a kralja Nikolu Iločkog može se upoznati u Kuriji Brnjaković.

"Hologramski prikaz znamenitih osoba koje su rođene ili su u nekom dijelu svoga života živjele na prostoru Vukovarsko-srijemske županije, jedinstvena je turistička ponuda kakve nema u Hrvatskoj. Školarci već sada u velikom broju obilaze ove lokacije, a vjerujemo kako će za interes ovim zanimljivim projekcijama, kojima je cilj putem suvremenih tehnologija oživjeti duh prošlih vremena, iskazati i odrasli“, izjavio je župan Božo Galić.

Čime je Ružička zaslužio Nobelovu nagradu, zašto crkve zvone u podne i kakve to veze ima s Nikolom Iločkim te koja je uloga bana Šokčevića u izgradnji glavnih željezničkih pravaca u Hrvatskoj, samo su neka od pitanja čije će odgovore posjetitelji Vukovara, Iloka i Vinkovaca moći saznati "iz prve ruke“, zaključuje se u priopćenju Županije. 


Tagovi

Srijem i Slavonija Vukovarsko-srijemska županija Vizualni identitet Hologram


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).