Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • 15. Međunarodni susret penjača
  • 02.05.2014. 12:25

Sportsko penjanje u NP Paklenica

U NP Paklenica, započeo je 15. Međunarodni susret penjača, što je privuklo čak 1.000 šetača i penjača iz svih krajeva Hrvatske te zemalja iz okruženja!

  • 309
  • 33
  • 0

U NP Pakelnica jučer je započeo 15. Međunarodni susret penjača. Park je posjetilo preko 1.000 šetača i penjača iz svih krajeva Hrvatske te zemalja iz okruženja. Unatoč najavama lošeg vremena, prvomajske su praznike spojene s vikendom u Starigrad došli provesti gosti iz Slovenije, Austrije, Italije, Bosne i Hercegovine. U prazničkoj atmosferi na pakleničkim stijenama, životu u skladu s prirodom učili su se trogodišnjaci, u njemu uživali dvadesetogodišnjaci, dok su oni u trećoj životnoj dobi preferirali laganu šetnju do lugarnice i planinarskog doma.

XV. Međunarodni susret penjača u

Nacionalnom parku Paklenica

Posebno fascinira to što brojni roditelji dolaze u Paklenicu koji djecu ka zdravim životnim navikama usmjeravaju kroz sportsko penjanje. Jedni od njih su Tomislav i Vera Bilandžić iz Osijeka koji su u Starigard došli skupa s kćerkama Iskrom i Nikom. "Moje kćeri se u Osijeku penju na umjetnoj stijeni. Došli smo u Paklenicu na natjecanje za djecu. Ovo je Niki i Iskri prvi puta da se penju na pravoj stijeni. Djeca trebaju biti što više u prirodi, drago mi je da su na zraku i da ne vise na društvenim mrežama. Sportsko penjanje njima atraktivno i zanimljivo te ih privlači. Ono nije opasno, samo treba poštivati pravila", kaže Tomislav Bilandžić.


Tagovi

NP Paklenica Sportsko penjanje Seoski turizam Susret penjača Tomislav Bilandžić Vera Bilandžić Planinarski dom Natjecanje za djecu Stijene


Autor

Ante Vidović

Više [+]

Novinarstvom se bavi 16 godina, a redovni je član HND i član je Zbora agrarnih novinara. Prati aktualna zbivanja u poljoprivredi, a najviše ga zanimaju teme vezane za maslinarstvo, ribarstvo i pčelarstvo.