Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda
  • 17.11.2008.

Slavonski brand nije samo šljivovica

Hrvatska - zaključeno je na Forumu Dan autohtonih proizvoda - Našice 2008« - ima veliku perspektivu kad je riječ o plasmanu svojih proizvoda u Europskoj uniji, i to treba iskoristiti

  • 1.609
  • 77
  • 0

U Našicama je, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede te uz supokroviteljstvo grada i Udruge voćara i vinogradara iz Našica, danas održan »Dan autohtonih proizvoda - Našice 2008«.

Organizator je bio klaster proizvođača i prerađivača šljive »Slavonka« iz Osijeka. U sklopu Dana autohtonih proizvoda održana je i prodajna izložba proizvoda na kojoj su obiteljska poljoprivredna gospodarstva s našičkoga područja te iz ostalih krajeva Slavonije predstavila svoje proizvode - med i proizvode od meda, mliječne proizvode, gljivarske specijalitete, džemove iz bakinih kuharica, proizvode od kupina, slavonsku šljivovicu, sušeno voće, tkalačke proizvode itd. Radni dio skupa obilježio je Forum o ruralnom razvoju i novčanoj potpori obiteljskim poljoprivrednim gospodarststvima te autohtonim proizvodima.

Na Forumu su sudjelovali i predstavnici Hrvatskoga zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu, Poljoprivrednoga i Ekonomskog fakulteta iz Osijeka i Zavoda za voćarstvo te članovi našičke Udruge voćara. U ime Ministarstva poljoprivrede, načelnica sektora za razvoj gospodarstva na selu Marija Pišonić pozvala je sve zainteresirane da se jave na natječaje za koje je ove godine predviđeno čak 450 milijuna kuna, a kojima se, među ostalim, stimulira autohtona proizvodnja.

Hrvatska - zaključeno je na Forumu - ima veliku perspektivu kad je riječ o plasmanu svojih proizvoda u Europskoj uniji, i to treba iskoristiti. Također je istaknuto kako već nadaleko poznata slavonska šljivovica nije jedini slavonski brand, ali jednaku promociju trebaju slijediti i svi ostali proizvodi koje nude slavonska obiteljska gospodarstva.

Mnogo uspjeha u predstavljanju i plasmanu slavonskih proizvoda izlagačima su poželjeli našički gradonačelnik Krešimir Žagar i osječko-baranjski dožupan Pavo Šarčević. [Hina]

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

#RuralFoto
#priroda
Divna slavonska polja