Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • HTZ
  • 23.09.2020. 13:00

Skrivena blaga hrvatske unutrašnjosti, online promocija kontinentalnog turizma

Online brošura na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku, svojevrsna je šetnja prelijepom unutrašnjosti Lijepe naše kroz turističke priče i atraktivne fotografije, pojašnjavaju iz HTZ-a.

Foto: Vedran Stapić
  • 1.469
  • 379
  • 0

Hrvatska turistička zajednica izradila je novu online brošuru u potpunosti posvećenu promociji kontinentalnog turizma pod nazivom "Puna inspiracije – skrivena blaga hrvatske unutrašnjosti“.

Brošura na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku, svojevrsna je šetnja unutrašnjosti Lijepe naše kroz turističke priče i atraktivne fotografije, a sve kako bi se na što bolji i jednostavniji način približile ne samo prirodne ljepote, već i njene posebnosti i znamenitosti.

Od Iloka pa sve do Istre

Obuhvaća turističku ponudu počevši od Kopačkog rita pa sve do Vukovara i Iloka, a istok je posebno obrađen i kroz jedinstvenu i bogatu gastro ponudu. Predstavljeni su parkovi prirode Papuk i Lonjsko polje, Požega, Moslavačka gora, ali i Međimurje kroz ponudu brojnih cikloturističkih staza. Svoje mjesto pronašao je i barokni Varaždin, predstavljen kroz poznati Špancirfest te dvorci Zagorja poput Trakošćana i Velikog Tabora.

Brošuru pogledajte u dokumentu ispod teksta.

Istaknuta je i ponuda zdravstvenog turizma, a potom su prikazani Medvednica i grad Zagreb, ponajviše kroz zanimljive muzeje poput Muzeja prekinutih veza. Karlovac je prezentiran kroz svoje četiri rijeke i akvarij Aquatiku, a opisane su i prirodne ljepote bajkovitog Gorskog kotara te ljepote Učke i unutrašnjosti Istre, koja je također pogodna za cikloturiste. Posebno je obrađen i prostor oko rijeke Une, Lika, Velebit, zatim područje rijeke Zrmanje i Kupe, Sinj i Sinjska krajina, Imotski i Imotska krajina te dolina rijeke Neretve.

"Nakon ljetnog dijela turističke godine u kojem smo, s obzirom na okolnosti uzrokovane pandemijom, ostvarili vrlo dobre rezultate, aktivnosti usmjeravamo na promociju posezone gdje nam je u prvom planu promidžba kontinentalnog turizma, eno-gastronomije, ali i nautike“, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, nadodavši kako su u fokusu kraća vikend putovanja s naglaskom na domaće tržište.

Dodajmo kako je i glavna tema ovogodišnjeg Svjetskog dana turizma, koji se tradicionalno obilježava 27. rujna, upravo turizam u ruralnim područjima.


Dokumenti


Tagovi

HTZ Brošura Unutrašnjost Hrvatske Turizam Kontinentalna Hrvatska


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Baranji nova balvan revolucija. Uskoro opširnije