Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda
  • 22.10.2008.

Seoski turizam: gosti sve češće odmaraju u zaleđu

Turistički boom događa se u do jučer napuštenim selima

  • 2.527
  • 123
  • 0

Ruralni turizam, koji je obogatio hrvatsku turističku ponudu, ima izvrsnu perspektivu na dalmatinskom području, jer je samo tijekom ove godine seoska gospodarstva Splitsko-dalmatinske županije posjetilo nekoliko tisuća gostiju.

Da bi što bolje mogli predstaviti potencijale domaćim i stranim gostima, predstavnici turističkih agencija upoznali su se s dijelom bogate ponude ove vrste turizma. Posjet je dio DUST projekta “Razvoj ruralnog turizma u južnoj Dalmaciji i graničnim područjima Bosne i Hercegovine”, prvog odobrenog EU projekta iz programa CARDS 2004.

Nositelj projekta je Dubrovačko-neretvanska županija, a značajan dio provodi se i u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

- Zadovoljni smo postignutim rezultatima, jer se svake godine povećava broj noćenja, no ruralni turizam u našoj županiji može ponuditi još mnogo više - kaže nam Joško Stella, v.d. pročelnika Ureda za turizam Splitsko-dalmatinske županije.

Domaćim i stranim gostima nude se bogati sadržaji od Vrgorca do Klisa, nadaleko poznati i izvan hrvatskih granica, kao što su etno-selo Kokorići, vinarija Grabovac, imotsko Modro i Crveno jezero, Radmanove mlinice.

Na listi dobrih i poznatih domaćina je i hotel “Zdila”, hotel “Villa Dvor”, arheološki lokalitet Gardun i farma konja u Trilju, mlinice u Grabu te obiteljsko domaćinstvo “Mustang”.

Dio bogate kulturne baštine je i tvrđava Klis s pogledom na središte županije, više od 1700 godina stari Split.

Ojdana Koharević


Izvori

Slobodna Dalmacija

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Raštika je u Marića gaju kod Gruda, već postala brend. Naime, ovdje se u čast raštike već 11 godina održava "Raštikijada". Natjecanje u pripremi jela od raštike pokrenuo je Toni Marić, koji je velikim dijelom zaslužan za vraćanje ove biljke... Više [+]