Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda
  • 22.10.2008.

Seoski turizam: gosti sve češće odmaraju u zaleđu

Turistički boom događa se u do jučer napuštenim selima

  • 2.504
  • 123
  • 0

Ruralni turizam, koji je obogatio hrvatsku turističku ponudu, ima izvrsnu perspektivu na dalmatinskom području, jer je samo tijekom ove godine seoska gospodarstva Splitsko-dalmatinske županije posjetilo nekoliko tisuća gostiju.

Da bi što bolje mogli predstaviti potencijale domaćim i stranim gostima, predstavnici turističkih agencija upoznali su se s dijelom bogate ponude ove vrste turizma. Posjet je dio DUST projekta “Razvoj ruralnog turizma u južnoj Dalmaciji i graničnim područjima Bosne i Hercegovine”, prvog odobrenog EU projekta iz programa CARDS 2004.

Nositelj projekta je Dubrovačko-neretvanska županija, a značajan dio provodi se i u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

- Zadovoljni smo postignutim rezultatima, jer se svake godine povećava broj noćenja, no ruralni turizam u našoj županiji može ponuditi još mnogo više - kaže nam Joško Stella, v.d. pročelnika Ureda za turizam Splitsko-dalmatinske županije.

Domaćim i stranim gostima nude se bogati sadržaji od Vrgorca do Klisa, nadaleko poznati i izvan hrvatskih granica, kao što su etno-selo Kokorići, vinarija Grabovac, imotsko Modro i Crveno jezero, Radmanove mlinice.

Na listi dobrih i poznatih domaćina je i hotel “Zdila”, hotel “Villa Dvor”, arheološki lokalitet Gardun i farma konja u Trilju, mlinice u Grabu te obiteljsko domaćinstvo “Mustang”.

Dio bogate kulturne baštine je i tvrđava Klis s pogledom na središte županije, više od 1700 godina stari Split.

Ojdana Koharević


Izvori

Slobodna Dalmacija

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Ekipa, siguran sam da među vama ima netko da mi pomogne reći koje su ovo sorte šljive... Nisam neki poznavatelj, gledam sortne liste, meni to sve slično.. pa me zanima drugo mišljenje. ;)
Unaprijed hvala :)