• Poticaji
  • 11.09.2008.

Razvoju turizma više od pola milijuna kuna

  • 854
  • 42
  • 0

U nazočnosti državnog tajnika u Ministarstvu turizma, Branka Grgića, i ličko-senjskog župana Milana Jurkovića, u Gospiću su potpisani ugovori bespovratnih potpora na osnovi programa Baština u turizmu, Izvorni suvenir i Tematski putovi za područje Ličko-senjske županije, vrijedni 520.000 kuna.

- Zahvaljujem ministarstvu što je imalo razumijevanja i što je novca ove godine dvostruko više nego prošle. Turizam je strateška grana razvoja ove županije. U posljednjih nekoliko godina možemo se pohvaliti značajnim brojem dolazaka i noćenja. U prvih osam mjeseci ove godine dolazaka je 12 posto više, a noćenja 15 posto - rekao je župan Milan Jurković. Državni tajnik Branko Grgić rekao je da turizam hrvatskom gospodarstvu godišnje donosi sedam milijardi eura prihoda.

- Prema turističkim rezultatima, ova je županija iznad hrvatskog prosjeka. Za prvih sedam mjeseci ovdje je ostvareno šest posto rasta u dolascima, a u noćenjima 11 posto, što je dvostruko više od hrvatskog prosjeka. To nas veseli jer za pravilan razvoj hrvatskog turizma nije dovoljna sezona od 60 dana. Mi nastojimo na sve moguće načine produžiti sezonu, a ona se može produžiti uključivanjem svih krajeva Hrvatske u kompletnu turističku ponudu - rekao je Branko Grgić.

Autor: I. F.


Izvori

Večernji list


Tagovi

Poticaji Turizam

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB