Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Seoski turizam
  • 05.04.2009.

Projekt razvoja turizma u istočnoj Slavoniji i Podunavlju

»Prostor Iloka ali i Vukovara ima uz prirodne i kulturne znamenitosti i veliko povijesno značenje, a realizirani projekti brojnim će posjetiteljima upotpuniti doživljaj i potaknuti ih na ponovni dolazak«, rekao je ministar Čobanković

  • 3.849
  • 189
  • 0

U sklopu projekta »Razvoj turizma u istočnoj Slavoniji i Podunavlju« vrijednog 3,5 milijuna eura, kojega provodi Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) uz financijsku pomoć Austrijske razvojne agencije (ADA) i gradova Iloka i Vukovara, danas je u Iloku predstavljeno pet obnovljenih ili izgrađenih lokacija i objekata turističke infrastrukture.

Predstavili su ih ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić. Riječ je o projektu uređenja fasade povijesne zgrade Kulturnog centra u Iloku, pješačkoj stazi duž središnje ulice dr. Franje Tuđmana i parkirališta u gradskom središtu za turističke autobuse, obnovljenom Trgu žrtava Domovinskog rata kao i šetnici s javnom rasvjetom koja povezuje staru iločku jezgru sa Dunavom.

»Prostor Iloka ali i Vukovara ima uz prirodne i kulturne znamenitosti i veliko povijesno značenje, a realizirani projekti brojnim će posjetiteljima upotpuniti doživljaj i potaknuti ih na ponovni dolazak«, rekao je ministar Čobanković, naglasivši da će ostvareni projekti podići kvalitetu življenja kako domicilnom stanovništvu tako i posjetiteljima grada u okviru turističke ponude.

Dodao je da se kroz UNDP-ov projekt Razvoja turizma u istočnoj Slavoniji i Podunavlju realizira i izgradnja još dva turistička objekata - vidikovac na »Principovcu« kod Iloka i eko-etno klub »Adica« kod Vukovara.

Otpravnik poslova u austrijskom Veleposlanstvu Michael Kainz podsjetio je da je vukovarsko-iločki kraj sinonim za tragično poglavlje hrvatske povijesti, a patnje istočne Slavonije izazvale su »sućut ali i bijes Austrijanaca«. Stoga se Austrija odlučila pomoći istočnoj Slavoniji prvo kroz projekte razminiranja, a sada i u projektima razvoja turističkih potencijala.

Stalni predstavnik UNDP-a u Hrvatskoj Yuri Afanasiev naglasio je da iločki kraj ima atraktivne turističke potencijale poput Dunava, vina i vinskih podruma, tradicionalnu kuhinju, povijesne i arhitektonske znamenitosti te da nema razloga da iločki kraj i cijela istočna Slavonija ne postanu prepoznatljivi po svojoj turističkoj ponudi poput, primjerice, Istre.

»Kroz posao koji smo realizirali, a koji je primjer pravoga partnerstva, doprinijeli smo osnovnim uvjetima kroz koje će lokalne vlasti, poslovni sektor i udruge moći razviti prepoznatljivo turističko odredište«, istaknuo je Afanasiev.

Projekt UNDP-a »Razvoj turizma u istočnoj Slavoniji i Podunavlju" usmjeren je na razvoj turističkih mogućnosti u vukovarskom i iločkom kraju čime se nastoji povećati turistička ponuda i olakšati prijem većeg broja gostiju.

Autor: Hina


Tagovi

Seoski turizam Projekti Čobanković