Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prekogranična suradnja
  • 07.06.2017. 11:30

Prekogranična suradnja i ulaganja u ruralni turizam

Republika Hrvatska svojim znanjem i iskustvom spremna je pomoći i stoji na raspolaganju svim partnerima i susjednim zemljama na njihovom putu prema članstvu u Europskoj uniji.

Foto: razvoj.gov.hr
  • 903
  • 51
  • 0

U Vinkovcima su potpisana prva dva ugovora od ukupno 24 projekta odabranih u sklopu 1. poziva na dostavu projektnih prijedloga na programu Interreg IPA prekogranične suradnje Hrvatska-Srbija 2014-2020., te još jedan projekt iz programa Interreg IPA prekogranične suradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020., doznajemo sa službenih internet stranica Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Prekogranična suradnja

Projekt PALL NET, u okviru Programa Interreg IPA prekogranične suradnje Hrrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020, odabran je od ukupno 20 dostavljenih nakon objave 1. poziva na dostavu projektnih prijedloga, a sve pozive je objavila Agencija za regionalni razvoj Republike Hrvatske.

Za prvi, ViCTour, nositelj projekta je Vukovarsko-srijemska županija; ugovor u vrijednosti od gotovo 786 tisuća eura potpisao je župan Božo Galić, a za drugi, naziva Take care!, nositelj projekta je vinkovačka Udruga za osobe s invaliditetom Bubamara i ugovor u vrijednosti od 800 tisuća eura, potpisao je predsjednik Udruge Tomislav Velić. Nositelj projekta PALL NET, u vrijednosti od preko 660 tisuća eura, je također je Bubamara.

Iz EU fondova za ruralni turizam i skrb za nemoćne skoro 2,2 milijuna eura

Glavni cilj projekta ViCTour je poboljšanje kontinentalnog turizma u prekograničnom području kako bi se održao društveni, gospodarski i teritorijalni razvoj. Projekt će trajati 28 mjeseci i uz vodećeg partnera, Vukovarsko-srijemsku županiju, provodit će ga projektni partneri Turistička zajednica Vukovarsko srijemske županije, Turistička organizacija Vojvodine, Univerzitet u Novom Sadu, Ekonomski fakultet u Subotici i Fond Evropski poslovi AP Vojvodine.

Projekt Take Care! ima cilj unaprijediti kvalitetu skrbi za nemoćne, starije i osobe s invaliditetom razvijanjem palijativne službe za njegu i komplementarnih socijalnih usluga te poboljšati mehanizme pružanja zdravstvenih i socijalnih usluga putem zajedničkih programa umrežavanja i treninga.

Ministrica Gabrijela Žalac je čestitala svim korisnicima potpisanih ugovora, zahvalila Agenciji za regionalni razvoj i podsjetila kako je "Republika Hrvatska, svojim znanjem i iskustvom, spremna pomoći i stoji na raspolaganju svim partnerima i susjednim zemljama na njihovom putu prema članstvu u Europskoj uniji", a ravnateljica Agencije za regionalni razvoj Stella Arneri je istaknula da je ovo prvi puta kako je Hrvatska upravljačko tijelo za čak dva programa prekogranične suradnje te zahvalila Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i ministrici Žalac što podržavaju europsku teritorijalnu suradnju kao temelj kohezijske politike.

Foto: razvoj.gov.hr


Tagovi

Vukovarsko-srijemska županija Vlada Gabrijela Žalac Regionalni razvoj Fondovi Europska unija Projekti Kontinentalni turizam Prekogranična suradnja


Autor

Marko Barinin

Više [+]

Marko je dugogodišnji novinar i poznavatelj agrara, a najdraža tema su mu prosvjedi :)

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Baranji nova balvan revolucija. Uskoro opširnije