Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javni poziv
  • 20.05.2016. 13:30

Potpore za turistički nerazvijena područja!

Hrvatska turistička zajednica objavljuje Javni poziv za dodjelu potpora turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima u 2016. godini.

Foto: Turistička zajednica grada Visa/Facebook
  • 979
  • 95
  • 0

Hrvatska turistička zajednica objavljuje Javni poziv za dodjelu potpora turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima u 2016. godini.

Predmet Javnog poziva je dodjela bespovratnih financijskih potpora Hrvatske turističke zajednice za projekte turističkih zajednica na turistički nerazvijenim područjima Republike Hrvatske za:

  • razvoj i unapređenje turističke ponude destinacije te uvjete boravka turista
  • edukacije
  • razvoj, obnovu i unapređenje javne turističke infrastrukture

Turistički nerazvijenim područjem se smatraju:

  • područja svih kontinentalnih županija, osim područja Grada Zagreba
  • sva naselja s područja ostalih županija, koja na svojem području nemaju izlaz na more

Sredstva potpore odobravat će se kroz tri mjere i to za programe razvoja i unapređenja ključnih proizvoda u razdoblju pred i posezone, programe razvoja turističkih inicijativa i proizvoda te za programe razvoj ponude s većom dodanom vrijednošću.

Tko se može prijaviti za potporu?

Na poziv se mogu javiti trgovačka društva, obrti, jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, ustanove kojima je osnivač RH, regionalna ili lokalna samouprava te OPG-ovi ili seljačka domaćinstva registrirana za pružanje ugostiteljskih usluga.

Korisnici potpore su TZN koje samostalno ili u suradnji s drugim subjektima na turistički nerazvijenim područjima Republike Hrvatske realiziraju projekte iz točke II. Javnog poziva, za aktivnosti u 2016. Jedna TZN u jednoj kalendarskoj godini za dodjelu potpora može kandidirati najviše pet projekata. U slučaju da više turističkih zajednica zajednički realizira pojedini projekt, kandidaturu podnosi samo jedna turistička zajednica koja će u ime ostalih biti nositelj realizacije.

Sredstva potpore su bespovratna

Iznos odobrene potpore po pojedinom projektu u jednoj godini može iznositi najviše do 80% ukupnih opravdanih/prihvatljivih troškova. Ukupna potpora za sve kandidirane projekte jedne TZN u jednoj kalendarskoj godini ne može biti veća od 350.000,00 kuna, osim za slučaj kad više turističkih zajednica zajednički kandidiraju projekt.

Sredstva potpore su bespovratna, a dodjeljuju se iz 7,5% ukupno uplaćenih sredstva turističke članarine koja se izdvajaju na posebni račun HTZ i koriste namjenski za potpore turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima.

Detalje Javnog poziva pročitajte u dokumentu ispod teksta.

Foto: Turistička zajednica grada Visa/Facebook


Dokumenti


Tagovi

Hrvatska turistička zajednica HTZ Javni poziv Potpore Turistički nerazvijena područja


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jeste li uočili kampanju?