Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Potpore
  • 13.07.2023. 13:30
  • Osječko-baranjska, Osijek

Potpisani ugovori: Gotovo 160 tisuća eura potpora za ruralni turizam

Nepovratna financijska sredstva dobilo je 79 korisnika iz Osječko-baranjske županije. Na današnjem potpisivanju ugovora najavljene su i nove potpore.

Foto: OBŽ
  • 1.716
  • 90
  • 0

Kontinentalni turizam je jedna od strateških djelatnosti Osječko-baranjske županije, pa se između ostalih poticajnih mjera i aktivnosti iz županijskog proračuna odobravaju različite vrste potpora u ruralnom turizmu.

Riječ je, objašnjavaju, o nepovratnim financijskim sredstva, a ove godine je osigurano 160.000 eura za tri vrste potpora - za ulaganja u razvoj i unaprjeđenje ruralnog turizma, autohtonu eno i gastro ponudu te za organizaciju i sudjelovanje na sajmovima i manifestacijama.

Danas su potpisani ugovori o dodjeli 159.200 eura potpora u ruralnom turizmu spomenute županije, a potpisalo ih je 79 korisnika.

Raste broj dolazaka turista

"Razvoj naše županije kao kontinentalne turističke destinacije ide u pravom smjeru. Rezultati su odlični, bilježimo povećanje broja dolazaka turista za više od 30 posto, a brojke su i nominalno sve ozbiljnije", rekao je župan Ivan Anušić.

Kako kaže, sukladno tome i strategiji razvoja turizma koji ima veliki potencijal i prostor za razvoj, oni kao Županija kroz sustave potpora prate sve koji se žele baviti ovom djelatnošću.

Župan Anušić kaže da razvoj OBŽ ide u pravom smjeru

"Naša Turistička zajednica i Upravni odjel za turizam, kulturu i sport su uključeni u sve te aktivnosti i Osječko-baranjska županija postaje ozbiljna kontinentalna turistička destinacija, što se svakodnevno potvrđuje", poručio je.

Najavio je da se pripremaju veliki infrastrukturni projekti u smještajne kapacitete, hotele koji će zadovoljavati i najveće potrebe te da predstoji sve bolje vrijeme u turizmu u OBŽ kojim se može baviti 365 dana u godini.

Najavljene nove potpore

Pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport OBŽ Tatjana Turalija naglasila je kako je ova županija proglašena za najsrdačniju regiju, a današnji događaj nazvala je primjerom sinergije javne uprave i realnog sektora te provođenja strategije razvoja turizma RH.

"Brzi utrošak sredstava za potpore svjedoči da smo jako dobro detektirali potrebe naših poduzetnika i usmjerili ih", istaknula je. Kaže da joj je osobito drago što, uz poduzetnike koji su pioniri razvoja turizma, danas vide i nova lica, a veliki broj njih prijavio je svoje projekte i na Nacionalni plan oporavka i otpornosti (NPOO).

Dobitnici potpora

"Sve to potvrđuje da imamo ukupni porast broja poduzetnika i da tako moramo i nastaviti", poručila j najavivši u narednom razdoblju nove potpore, poput poticanja izvrsnosti.

Jasmina Krkić Poznić, privatna iznajmljivačica i vlasnica obiteljskog pansiona Maksimilian u osječkoj Tvrđi jedna je od 79 ovogodišnjih korisnika potpora OBŽ, kazala je kako je zadovoljna odobrenom potporom. Taj novac je već uložila, a potpora će joj omogućiti nastavak investicija.


Fotoprilog


Tagovi

Potpore Ruralni turizam OBŽ Ivan Anušić Tatjana Turalija Jasmina Krkić Poznić


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.


Partner