Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kontinentalni turizam
  • 02.09.2014. 11:05

Općina Bilje - meka za aktivni turizam

Od svih dolazaka najveći broj bilježe domaći turisti koji najčešće koriste usluge privatnog smještaja.

Foto: croatia.hr
  • 453
  • 32
  • 0

Kontinentalni turizam u Hrvatskoj stalno se razvija, a za sada je rezultatima ovogodišnje sezone zadovoljna i jedna od najrazvijenijih općina kontinentalnog turizma - općina Bilje.

Općina Bilje najposjećenija u Osječko-baranjskoj županiji

Ova je općina svojim smještajnim kapacitetima i broju noćenja turista na prvom mjestu u Osječko-baranjskoj županiji. Prema riječima Danijele Mihaljević, direktorice Turističke zajednice općine Bilje, u prvih šest mjeseci 2014. godine ostvareno je 1.217 dolazaka i 3.843 noćenja. Rezultati su za nekoliko postotaka manji nego u istom razdoblju prošle godine, ali to je ponajviše rezultat nepovoljnih vremenskih prilika, prenosi Glas Slavonije. Od svih dolazaka najveći broj bilježe domaći turisti koji najčešće koriste usluge privatnog smještaja.

Na raspolaganju sadržaji za aktivan turizam

Turistima koji se odluče na posjet ovoj općini, na raspolaganju je više od 40 turističkih objekata, od toga je 30 privatnih smještaja, pet restorana, kamp odmorište, konjički klub, eko gospodarstvo, izletište i nekoliko caffe barova. U protekle tri godine otvorena su i četiri nova smještajna kapaciteta i jedan restoran. Osim ovih objekata, posjetiteljima općine Bilje na raspolaganju su i razni sportski sadržaji za aktivni turizam: vožnja čamcima, kajaking, jahanje.

Turističke manifestacije tijekom cijele godine

U općini se održavaju i razne turističke manifestacije uz potporu Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice, poput Etno susreta, Ribarskih dana u Kopačevu, Festivala paprike u Lugu, Danu dvorca Eugena Savojskog i mnogi drugi. Njima se promiče bogatstvo eno i gastroponude općine Bilje, a nastoji se osvijestiti ljude iz lokalne zajednice, ali i strane posjetitelje da češće posjećuju Bilje i da motivi njihovog dolaska budu zadovoljeni. Turistička zajednica Bilje u posljednje vrijeme ulaže značajna sredstva u oglašavanje. Službena web stranica je modernizirana, prevedena na tri strana jezika, a izrađene su i aplikacije za pametne telefone i tablet uređaje. Sva ulaganja rezultirala su rekordnom sezonom 2013.godine.

Općinu Bilje svakako se isplati posjetiti, jer osim bogatog zabavnog programa, promocije kulturno-povijesnih obilježja i multikulturalnog sadržaja nudi i izvrsnu gastronomsku ponudu lokalnih specijaliteta.

Foto: croatia.hr


Tagovi

Općina Bilje Osječko-baranjska županija Danijela Mihaljević Privatni smještaj Eko turizam Eko gospodarstvo Aktivni turizam Ribarski dani Etno susreti

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Je, odužila se i ta prijestupna veljača, ali Ministarstvo pretjeruje :/