Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Seosko imanje
  • 16.02.2022. 11:00
  • Požeško-slavonska, Grabarje

Od polja do stola - takvu hranu, ali i doživljaj nudi seosko domaćinstvo Baka Ljuba

Uz ratarstvo, voćarstvo i uzgoj životinja ova je obitelj zajedničkim snagama uredila i apartman, a gostima pružaju potpun doživljaj odmora na selu

Foto: Poljoprivredna TV
  • 1.983
  • 157
  • 1

Kako je u Slavoniji moguće opstati, ali i razvijati se u smjeru turizma pokazuje Ljubica Vido iz Grabarja na svom imanju simpatičnog naziva Baka Ljuba.

Uz ratarstvo, voćarstvo i uzgoj životinja ova je obitelj zajedničkim snagama uredila i apartman, a gostima pružaju potpun doživljaj odmora na selu.

"Nakon što sam prestala raditi u pošti nastavila sam na svom imanju. Imamo voćnjake, domaće životinje, radimo prerađevine od voća, a prije dvije godine krenuli smo se baviti turizmom", kazala je Ljubica za Poljoprivrednu televiziju.

Hrana s okusom, mirisom i bojom

U sklopu njezina imanja nalazi se i kušaonica u kojoj se probavaju razni specijaliteti za jelo, ali i piće. "Nju smo registrirali prije godinu dana, a proizvodnju vina radimo između osam i devet godina", rekla je dodavši da prave voćno vino i liker od višanja te malina. Uz to rade sirupe i marmelade.

Kozji sir, domaća jaja, mlijeko, meso sve što proizvode nalaze se na njihovom stolu. "To je hrana s bojom, okusom i mirisom", istaknula je.

Ljubica Vido (Foto: Printscreen/Youtube)

Kaže kako gosti koji dođu s djecom mogu pokupiti čarobno jaje. "To su ona zelene boje", pojasnila je dodavši da je malim posjetiteljima zanimljivo i tjeranje gusaka.

"Radimo s uživanjem pa to želimo prenijeti i na druge – da uživaju dok rade", poručila je.

Naime, posjetitelji imaju mogućnost sudjelovati i u berbi voća i njegovu kušanju, a u svemu će im uz Ljubicu pomoći i drugi članovi obitelji.

Sretni jer im i djeca žele ostati u Slavoniji

"Naše je gospodarstvo bazirano na 12 hektara zemlje s tim da se na četiri nalaze voćnjaci, a ostatak je ratarska proizvodnja", kazao je njezin suprug Branko Vido. Kako pojašnjava, sami proizvode hranu za stoku, a višak robe plasiraju na tržište.

Što se tiče posla, najteže je u jesen, puno je toga za obaviti, a vremenski rok kratak.

I njihovih sedmero djece odlučilo je ostati na rodnoj grudi. "Sretni smo što su s nama, radimo zajedno i ostaju u Slavoniji. To je ono što čime je moje srce ispunjeno", zaključila je Ljuba.

Više pogledajte u videoprilogu:


Tagovi

Seosko imanje Baka Ljuba Ljubica Vido Branko Vido Seoski turizam


Autorica

Marija Jurišić

Više [+]

Urednica emisije Zlatno klasje Poljoprivredne televizije.


Partner