Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Krapinske toplice
  • 07.01.2017. 09:00

Oboren rekord noćenja u Krapinskim Toplicama

Kontinuiranom rastu hrvatskog turističkog sektora pridružuju se i Krapinske Toplice rezultatima koji se u 2016. godini mjere dvoznamenkastim stopama rasta.

  • 2.413
  • 273
  • 0

Hrvatski turistički sektor kontinuirano ostvaruje sve bolje rezultate. Kontinuiranom rastu hrvatskog turističkog sektora pridružuju se i Krapinske Toplice rezultatima koji se u 2016. godini mjere dvoznamenkastim stopama rasta.

Krapinske Toplice bilježe porast broja noćenja od 28,6% u odnosu na 2015. godinu, a rezultat su kvalitetnog rada hotelijera, ugostiteljskih i turističkih djelatnika Krapinskih Toplica.

U 2016. godini nadmašena je predrecesijska 2008., u kojoj su, od uvođenja modernog načina statističkog praćenja turističkog prometa do sada, rezultati bili najveći. Krapinske Toplice tada su ostvarile 44.322 noćenja domaćih i stranih gostiju, a u 2016. konačno je prestignut taj broj - ostvareno je 47.276 noćenja domaćih i stranih gostiju, što predstavlja rast od 6,7% u odnosu na spomenutu godinu.

Ulagat će u smještajne kapacitete

Ernest Svažić, načelnik općine

Ernest Svažić, načelnik općine Krapinske Toplice povodom ovih rezultata istaknuo je:

"Rezultat nas veseli i ponosni smo na njega, ali nema mjesta euforiji, jer svjesni smo činjenice da nam za uspjeh nije dovoljna samo topla voda. Ulaganja u smještajne kapacitete i atrakcije koja su trenutno u realizaciji i ona koja su u pripremi sasvim sigurno će rezultirati još boljim rezultatima u nastupajućoj godini. Investicije u nove kvalitetne smještajne i ugostiteljske objekte, s čijim privlačenjem smo uvelike zaokupljeni bit će jamac nadolazećih dobrih rezultata, te nastavlja:

S pozicije općine nastojimo promišljenim prostornim planiranjem uravnotežiti turističke i medicinske sadržaje u odredištu te podupiremo kvalitetna ulaganja koja će iz godine u godinu podizati našu turističku atraktivnost.

Podacima o ostvarenom broju noćenja treba pridodati podatak o 150.000 dnevnih posjetitelja vodenom parku Aquae vivae i ostalim bazenima Krapinskih Toplica. Prirodna ljekovita termalna voda, na kojoj počiva turistički razvoj Krapinskih Toplica bit će sasvim sigurno faktor privlačnosti još većeg broja turista u bliskoj budućnosti".

Prezentirani rezultati dokazuju da se ulagati u Krapinske Toplice itekako isplati, naglasio je Ernest Svažić.

Autor: Danira Orešić


Tagovi

Krapinske toplice Turizam Noćenje Promet


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.