Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kontinentalni turizam
  • 08.02.2020. 10:30

Objavljen javni natječaj, 5 milijuna kuna za razvoj cikloturizma na kontinentu

Program razvoja cikloturizma na kontinentu je u posljednje 3 godine izazvao izuzetan interes svih kontinentalnih županija i svaka od njih je napravila veliki iskorak u razvoju ovog oblika turizma. 

Foto: Marko Prpić/PIXSELL
  • 3.717
  • 351
  • 0

Ministarstvo turizma objavilo je javni poziv za dodjelu potpora temeljem Programa razvoja cikloturizma na kontinentu u 2020. godini za koji je osigurano 5.000.000 kuna.

"Jačanje kontinenta u turističkom smislu pridonosi ravnomjernijem turističkom razvoju naše zemlje, a upravo je to jedan od ciljeva Vlade RH. Pri tome cikloturizam, uz primjerice gastro i zdravstveni turizam, predstavlja proizvod visoke atraktivne vrijednosti čiji je razvoj posebice značajan za kontinent koji ima sve preduvjete za snažnije turističko pozicioniranje. Osim toga, cikloturizam privlači goste tijekom čitave godine, a uz njega se naglašavaju prirodne i kulturne vrijednosti u destinacijama te time promovira održivost i očuvanje što je jedan od temelja budućeg razvoja turizma u Hrvatskoj“, istaknuo je ministar turizma Gari Cappelli povodom objave javnog poziva.

Sredstva su namijenjena javnom sektoru - jedinicama područne (regionalne) samouprave, odnosno sljedećim županijama: Bjelovarsko-bilogorska, Brodsko-posavska, Karlovačka, Koprivničko- križevačka, Krapinsko-zagorska, Ličko-senjska, Međimurska, Osječko-baranjska, Požeško-slavonska, Sisačko-moslavačka, Varaždinska, Virovitičko-podravska, Vukovarsko-srijemska i Zagrebačka.

Na poziv se može javiti do 13. ožujka 2020. godine, a potrebne infomacije možete pronaći ovdje

Ministarstvo sufinancira do 90% opravdanih/prihvatljivih troškova provedbe pojedinačnog projekta. Minimalni iznos potpore iznosi 100.000 kuna, a maksimalni 500.000 kuna.  

Program razvoja cikloturizma na kontinentu je u posljednje 3 godine izazvao izuzetan interes svih kontinentalnih županija i svaka od njih je napravila veliki iskorak u razvoju ovog oblika turizma. 


Izvori

Ministarstvo turizma


Tagovi

Ministarstvo turizma Kontinentalni turizam Cikloturizam Natječaj Sufinanciranje


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.