• Prostor godine
  • 04.09.2017. 16:30

Na 2 kvadrata liječi 22 ježa

Bolnica za ježeve u Velikoj Britaniji pobijedila je u natjecanju TV kuće Channel 4 kao neočekivani prostor godine.

Foto: Facebook/C.R.A.S.H Hedgehog Hospital
  • 510
  • 46
  • 0

Britanska TV kuća Channel 4 organizira natjecanje za "Prostor godine", a ove je godine u kategoriji "neočekivano" pobijedila bolnica za ježeve.

Svi znamo koliko su ježevi korisni u vrtovima jer uništavaju štetočine, ali isto tako, koliko često stradaju u saobraćaju ili zbog konzumiranja hrane zaražene pesticidima ili herbicidima.

Vlasnica ove neobične bolnice koja se nalazi u blizini Ludlowa u Shropshieru je Ailie Hill koja nakon što ih izliječi, ježeve pušta natrag u divljinu, navodi telegraph.

"Nažalost, sve je manje ježeva i sada su zaštićena vrsta. Njihov broj i dalje rapidno pada i potrebna im je pomoć. Osjećam se dobro kada znam da pomažem ovim divljim životinjama i pridonosim očuvanju prirode. Ako ne budemo pažljivi, neće još dugo postojati", objašnjava Ailie.

Sve materijale koje upotrebljava u liječenju su polovni. Prostor je izuzetno mali, tek dva kvadratna metra, ali s kapacitetom za 22 bolesna ježa. Bolnica se financira pomoću donacija.

Ailie Hill se nada da će ovom nagradom privući pozornost za izgradnju veće bolnice i uključivanje više ljudi.

Ovogodišnje natjecanje "Prostor godine" prikazao je neke od najudaljenijih prostora u Velikoj Britaniji. Osim ove bolnice, u natjecanju je sudjelovalo skrovište viskija, simulator letenja, čak i katedrala.

Foto: Facebook/C.R.A.S.H Hedgehog Hospital


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Maja je profesorica hrvatskog jezika i književnosti s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Također je hobi vrtlarica te urednica Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

I naši šumski prijatelji zahtjevaju dodatne vitamine i minerale tijekom zimskih mjeseci. Foto: Tomis... Pročitaj cijelu bilješku »