Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ruralni turizam
  • 29.12.2018. 12:00

Mlinaru Francu Žalaru Suncokret ruralnog turizma

Projekt Etnografske zbirke "Jen den v življenju mlinara Franca Žalara" dobio je od Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj "Klub članova Selo" godišnju državnu povelju sa brončanim znakom u kategoriji "Ruralno-turistički projekti".

Foto: Općina Sveti Martin na Muri
  • 1.501
  • 84
  • 0

Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj "Klub članova Selo" iz Zagreba dodijelila je Općini Sveti Martin na Muri i TZ Općine Sveti Martin na Muri Suncokret ruralnog turizma kao godišnju državnu povelju sa brončanim znakom u kategoriji "Ruralno-turistički projekti" za projekt Etnografske zbirke "Jen den v življenju mlinara Franca Žalara". 

Ovo prestižno priznanje dodjeljuje se šestu godinu zaredom, a ove godine prijavilo se rekordnih 150 programa i projekata iz cijele Republike Hrvatske. Ovo priznanje lijep je podstreg i motivacija za daljnji razvoj ruralnog turizma i turističke ponude. U ime Općine Sveti Martin na Muri te TZ Općine Sveti Martin na Muri priznanje je od predsjednice Udruge Dijane Katice primio načelnik Općine Crnčec Dražen u pratnji djelatnice turističkog ureda Izabele Marčec, stoji u priopćenju ove Općine.

Treba napomenuti da se ova turistička atrakcija nalazi na najsjevernijoj hrvatskoj točki, u selu Žabnik. Nalazi se na gornjem katu Mlinarske hiže i prikazana je kroz interaktivni postav. Priča o mlinarenju, životu mlinara, ali i o životu uz Muru, opisuju na stranicama HTZ-a. 

U bogato mlinarsko područje uvest će vas 3D film koji prikazuje s kakvim se razmišljanjima i događajima susretao mlinar budeći se još za mraka. Ondje možete istražiti sve o Muri i njezinim stanovnicima - dotaknuti, pomirisati, ali samljeti žito, poslušati međimurske popevke i saznati tko je Murska dekla.

Dio zbirke "Jen den v živleju mlinara" je i podna projekcija koja stvara osjećaj šetnje po plićaku rijeke. 

Zbirka na adresi Žabnik bb otvorena je radnim danom od 8 do 15 sati (nazvati u Turistički ured 040 868 619) ili kasnije uz najavu. Subotom radi od 11 do 19, a nedjeljom od 17 do 19 sati.

Dio ambijenta ove zbirke koju svakako posjetite ako ste u blizini, pogledajte u videu ispod. 


Tagovi

Ruralni turizam Suncokret ruralnog turizma Sveti Martin na Muri Etnografska zbirka Franc Žalar


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Na povratku iz Mostara valja i doručkovati, a u aščinici BurekKing u Jablanici kuharica Hajra Nezirić taman priprema burek ispod saća. Svemir nas je uspješno povezao ;) Kaže ova kuharica da sastojke nabavljaju od lokalnih dobavljača. Ispeče... Više [+]