Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Projekt Lutum
  • 02.09.2015. 19:15

Ljekovito ninsko blato otvorit će radna mjesta!

Područje grada Nina nadaleko je poznato po ljekovitom blatu i soli, koje mnogi turisti koriste u zdravstvene svrhe. Dvije zadarske studentice smatraju da turistima može pružiti puno više.

Foto: nin.hr
  • 377
  • 23
  • 0

Ljekovito blato, ninska sol, blaga mediteranska klima i čisti zrak samo su neke od, za turizam, važnih karakteristika grada Nina u Zadarskoj županiji. Upravo one bile su osnovno polazište projekta Lutum, kojega su osmislile Angela Pavlović i Ana Franić, studentice 3. godine preddiplomskog studija Kulture i turizma, na Odjelu za turizam i komunikacijske znanosti, Sveučilišta u Zadru.

Ljekovito blato pokazalo se efikasnim u liječenju

Ljekovito ninsko blato

Ana i Angela došle su na ideju o izgradnji zdravstveno-lječilišnog turističkog centra Lutum. Shodno trendu sve veće brige o zdravlju, izgledu i općenito zdravstvenom, tjelesnom i duhovnom stanju, ponuda zdravstvenog turizma danas postaje sve važniji dio ukupne turističke ponude brojnih destinacija.

Sol iz Nina među najkvalitetnijima u EU

Riječ je o modernom centru, namijenjenom posjetiteljima svih dobnih skupina i koji bi zadovoljavao različite zahtjeve vezane uz njhovo zdravlje. Centar bi se sastojao i od turističkog naselja za smještaj posjetitelja, turističko-ugostiteljskog kompleksa, specijaliziranog prodajnog centra autohtonih ninskih proizvoda i ostale odgovarajuće infrastrukture. Kada su u Poslovnom dnevniku vidjele natječaj Hrvatska pamet Hrvatskoj, odlučile su detaljnije razraditi projekt i njime se prijaviti na natječaj.

Mladi bi ostajali u Ninu, jer bi imali radna mjesta

Posjetitelji žele isprobati njegovu ljekovitost

Kao jedan od glavnih benefita izgradnje ovakvoga centra smatraju otvaranje velikog broja radnih mjesta za građane Nina i okolice, što bi moglo uvelike utjecati i na demografsku sliku grada, odnosno zadržavanje u Ninu, mladih ljudi s potrebnim znanjem za razvoj turizma i ostalih grana gospodarstva.

Razvojem projekta uredio bi se i sustav vodovoda i odvodnje otpadnih voda, kao i cjelokupni okoliš na tome području, ali i prometna povezanost između gradova u okolici.

Odmor i medicinski tretmani

Tako bi se spojio ljetovališno-kupališni turizam koji se temelji na povezivanju proizvoda sunca i mora sa zdravstvenim turizmom. Posjetitelji bi s jedne strane imali mogućnost uživati u kupanju u moru, dok bi s druge mogli koristiti raznolike usluge liječenja. Također planiraju poštovati načela održivog razvoja, kako bi se što manje narušio okoliš koji je dosada netaknut.

Blagodati prirode treba koristiti, ali ne i uništavati

Između ostalog, ugradnjom solarnih panela, sunčeva bi se koristila za dobivanje električne energije, a bazeni bi se punili filtriranom morskom vodom kako bi bilo sigurno da je zdravstveno ispravna. Nama se projekt čini itekako zanimljivim, a ocjenjivački sud će svoje reći između 01. listopada i 15 .studenoga 2015. kada će trajati finalno žiriranje svih prijavljenih projekata. Pobjednici će biti poznati u petak 11. prosinca 2015.

Foto: nin.hr


Fotoprilog


Tagovi

Ljekovito blato Ninska sol Nin Zadarska županija Anglela Pavlović Ana Franić Medicinske svrhe Razvoj turizma Zdravstveni turizam Zdravstvene usluge Projekt Lutum Reuma Neplodnost Kožna oboljenja. Jod Solarni paneli Morska voda


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jeste li uočili kampanju?