Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda
  • 19.10.2008.

Konjščina: Off road za svaki džep

  • 1.725
  • 83
  • 0

U predjelu vinorodnih brežuljaka, negdje na rubnom području općine Konjščina, svake se godine nakon obavljenih berbi održava off road, na kojem sudjeluju zaljubljenici automobilizma koji nemaju dovoljno novca za skupe terenske automobile i prava natjecanja.

Sa svojim starim, neregistriranim, za tu priliku mjesecima pripremanim ljubimcima, sudjeluju u utrci čiji čar i privlačnost leži u tajnosti njenog održavanja - utrka nije nikada prijavljena mjerodavnim institucijama. Prvih je godina u utrci sudjelovao malo vozača, a na cestama koje su vodile do mjesta okupljanja bile su postavljene straže sa zadaćom odvraćanja nepoželjnih gostiju.

S obzirom na to da prošlih godina nisu imali nikakvih problema, organizatori su se ohrabrili pa su počeli plakatiranjem oglašavati svoj off road, čime se znatno povećao broj natjecatelja i posjetitelja. Prijašnjih godina utrka se održavala na nepristupačnim putovima koji su prolazili šumama i vinogradima, a ove je godine napravljen ograđeni poligon, koji još zahtjeva veliku vještinu upravljanja vozilom.

Kao i dosad bilo je izrazito uzbudljivo - uz manje sudare, razne kvarove, otpadanje kotača i ostalih automobilskih dijelova, salve smijeha izazvao je neuspješan pokušaj vozača kojem je motor zatajio metar ispred cilja da auto progura kroz cilj.

Autor Viktor Penezić


Izvori

Večernji list

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Moje blago po dvorištu :)