Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dijana Katica
  • 05.05.2014. 09:00

Još jedan uspjeh hrvatskog ruralnog turizma

Hrvatski turizam dobio je još jedno veliko prizanje. Naime, gđi. Dijani Katici iz Zagreba dodijeljeno je "Zlatno turističko srce Jugoistočne Europe" za osobu godine ruralnog turizma u 2013.

  • 280
  • 28
  • 0

Hrvatski turizam dobio je još jedno veliko priznanje. Naime, predsjednica Uprave HF Eko Etno Grupe d.o.o. iz Zagreba, mr.sc. Dijana Katica u Beogradu je proglašena osobom godine ruralnog turizma u 2013. Dodijeljeno joj je "Zlatno turističko srce Jugoistočne Europe" te se tako gđa. Dijana našla u elitnom društvu 15 dobitnika ove prestižne nagrade koji dolaze iz 12 zemalja regije. U okviru projekta "Birajmo najuspješnije u turizmu Jugoistočne Europe 2013", kojeg u sklopu akcije "Međunarodna patrola" već 23. godinu za redom organizira Sacen Interational, međunarodni centar za razvoj turizma i ugostiteljstva, osim Hrvatske, u akciju su uključene Srbija, Turska, Rumunjska, Bugarska, Slovenija, Makedonija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Tunis, Malta i Grčka.

Ova nagrada veliko je priznanje za cijeli hrvatski turizam

"Ova nagrada veliko je priznanje za dosadašnji rad, ali i priznanje za sve moje drage suradnike i prijatelje te za cijeli hrvatski turizam. Ona je poticaj za nastavak u istom smjeru te bih se ovim putem zahvalila svima koji su pomogli u razvoju ruralnog turizma u regiji. Ovo današnje priznanje posvećujem mojim učiteljima i doajenima Stjepanu Cukoru i Eduardu Kušenu te svima koji razvijaju ruralno-turističke projekte uz želju da s istim entuzijazmom i ljubavlju zajedno nastavimo i dalje", rekla je mr. sc. Dijana Katica na svečanoj dodjeli nagrada "Zlatno turističko srce jugoistočne Europe", 29. travnja u beogradskom hotelu Slavija.

"Značenje ruralnog turizma, prije svega, ogleda su u vrlo važnoj interakciji poljoprivredne proizvodnje, proizvodnje tradicionalnih proizvoda, prezentiranja tradicije, tradicijske gastronomije i turističkih usluga, jednom riječju korištenju već postojećih resursa. Razvoj ruralnog turizma bazira se na održivom razvoju. To se ogleda u revitalizaciji već postojeće, tradicijske gradnje odnosno baštine, kojoj se daje nova namjena - ona turistička. U vremenu kada se mnogo govori, piše i raspravlja o gornjoj granici izgradnje objekata namijenjenih turizmu, kada se stvara vrlo veliki pritisak na prostor zbog gradnje novih kapaciteta, ruralni turizam potpuno na drugačiji način pokušava objediniti, obnoviti i organizirati prostor. On nema potrebu za izgradnjom novih kapaciteta, već se dapače, susreće s izazovima kako na najbolji i najkvalitetniji način iskoristiti postojeće strukture", istaknula je gđa. Dijana u prepunoj dvorani hotela Slavija.

Turizam otvara put ka jačoj regionalnoj suradnji

Čestitajući i ostalim laureatima Katica je spomenula prošlogodišnje rezultate hrvatskog turizma te navele nove smjernice utemeljene u hrvatskoj Strategji. Istaknula je kako upravo turizam spaja ljude jer on ne prepoznaje granice te otvara put ka jačoj regionalnoj suradnji. "Turizam je poruka o identitetu, a identitet je skup različitosti", naglasila je Katica. Dijana Katica je osnovnu i srednju školu završila u Zagrebu nakon čega je upisala Veterinarski fakultet na kojem je i diplomirala. Potom je završila i poslijediplomski znanstveni studij te stekla naziv magistra znanosti. Više od dva desetljeća posvećena je regionalnom i ruralnom razvoju, a posebice razvoju ruralnog turizma, autorica je brojnih razvojnih, edukacijskih, promotivnih i ostalih, domaćih i međunarodnih, projekata i akcija.

Tvrtka kojoj je na čelu, između ostalog, organizator je međunarodnih kongresa, seminara, edukacija i manifestacija među kojima je najpoznatiji međunarodni sajam Eko Etno Tour na kojem se svake godine okupi više 400 izlagača i sudionika ruralnog turizma. Aktivna je u stručnom i društvenom životu te je kao takva članica mnogih razvojnih timova, udruga i klubova. Kao imenovana vanjska članica Odbora za turizam Hrvatskog sabora aktivno sudjeluje u prijedlozima i raspravama o zakonskim okvirima koji imaju direktan učinak na razvoj ruralnih prostora i hrvatskog sela, ali i hrvatskog turizma općenito.


Tagovi

Ruralni turizam Zlatno turističko srce Dijana Katica Eko Etno Grupa Stjepan Cukor Eduard Kušen Beograd Turistička ponuda Eko Etno Tour


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]