Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Panonica Driving Challenge
  • 18.12.2015. 12:20

Izazov za konjogojce koji žele okušati sreću!

Panonica Driving Challenge je serija natjecanja u konjičkom sportu koja privlači mnoge ljubitelje avanturizma vezanog za selo.

  • 156
  • 7
  • 0

"Centar za ruralni razvoj Panonica postoji kao neprofitna nevladina organizacija od 2012., koja promiče kvalitetu življenja u ruralnom području pomoću programa i projekata koji su nastavak naših ideja", govori Marijan Vrkljan.

Ovi entuzijasti smatraju kako puno toga nedostaje u ruralnom prostoru, a aktivno se trude istvoriti platformu za provođenje aktivnosti koje će pomoći u ponovnom okupljanju mladih na selu.

Mladi konjogojci žele u konjički sport

"Okupili smo nekoliko udruga s kojima radimo programe i poboljšavamo vidljivost naših aktivnosti kroz manifestacije kao što je Panonica Driving Challenge, seriju natjecanja u konjičkom sportu. Tu sudjeluju mladi koji ne moraju biti licencirani za takve sportove, nego oni koji se žele u tome okušati", objašnjava Marijan. Za mlade koji su zainteresirani organiziraju i seminar.

"Za CRR Panonicu ovaj seminar znači zaokruženje jedne vrlo uspješne godine. U partnerstvu ili kao nositelji, realizirali smo ove godine pet sportskih, kulturnih i edukativnih programa koji su zbog svoje kvalitete dobili visoke ocjene kod sudionika i posjetitelja. Seminar koji smo organizirali još jedna je potvrda povjerenja u naše nakane da informiranjem i edukativnim programima pridonesemo poboljšanju kvalitete življenja u ruralnom području.

Konjički sport vole i žene

Na današnjem seminaru bilo je 16 polaznika, među njima i dvije djevojke Nora Despotović iz Bodovaljaca i Klara Devčić iz Nove Gradiške. Mlade zaljubljenice u zaprežni sport svojom inicijativom da polože ispit sigurno će dati dodatni poticaj popularizaciji konjičkog sporta među djevojkama u Slavoniji.

Sudionici seminara ovom prilikom slušali su predavanja vezana u anatomiju konja, hranidbu grla koja se koriste u sportu, te o metodama njihovog treninga i dovođenja u kondiciju za sudjelovanje na natjecanjima. Ova predavanja, kao i teme vezane uz ustroj konjičkog sporta u Hrvatskoj i svijetu, te pravilima i postupcima na natjecanjima priredio je Tomislav Vučković, licencirani veterinarski delegat Svjetske konjičke federacije (FEI) i licencirani sudac za zaprežni sport u Hrvatskoj.

Veseli što je većina sudionika seminara mlađe generacije na početku svoje sportske karijere i s nakanom da se ozbiljno posvete uzgoju konja. Ulaganje u znanje i bavljenje konjičkim sportom, najbolji je način da se konji iz domaćeg uzgoja pozicioniraju na vrhove domaćeg i međunarodnog konjičkog sporta".


Tagovi

Panonica Centar za ruralni razvoj Konjogojci Marijan Vrkljan Panonica Driving Challenge


Partner

Slavonskobrodska televizija

Mile Budaka 1/4, 35000 Slavonski Brod, Hrvatska
tel: +385 (0)35 210 250, e-mail: sbtv@sbtv.hr web: http://sbtv.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jučer je u osječkom kinu Urania u sklopu aktivnosti centra Europe Direct Osijek održana informativna radionicu na temu dezinformacija i medijske pismenosti. O značaju ovih tema za današnja društva u uvodnom dijelu radionice govoriili su med... Više [+]