Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Osječko-baranjska županija
  • 03.09.2018. 13:30

Ivan Anušić: Turizam se mora strateški planirati - OBŽ dodijelila 250.900 kn potpora!

Javni pozivi za potpore za ulaganje u autohtonu i eno gastro ponudu te za organizaciju i sudjelovanje na manifestacijama i dalje su otvoreni (do iskorištenja proračunom planiranih sredstava za tu namjenu)!

Foto: Bigstockphoto/Denis Vostrikov, OBŽ
  • 465
  • 48
  • 0

Potpisivanjem ugovora župan Ivan Anušić 30. kolovoza 2018. godine odobrio je isplatu ukupno 250.900 kuna kao potpore za 26 obiteljskih gospodarstva, udruga, obrta i drugih nositelja ruralnog turizma na području Osječko-baranjske županije. Riječ je o tri vrste potpora iz županijskog proračuna za 2018. godine namijenjenih isključivo za ruralni turizam, a koje se provode u organizaciji Upravnog odjela za kontinentalni turizam. 

"Kontinentalni turizam se kod nas dešavao stihijski, a bez plana ni programa nema ni pravih rezultata. Turizam se mora strateški planirati, organizirati i ozbiljno raditi, što sada činimo u Osječko-baranjskoj županiji zajedno s našim Upravnim odjelom za kontinentalni turizam i Turističkom zajednicom. Naša županija ima strahovit turistički potencijal, turističke posjete se povećavaju, a paralelno radimo na prometnom povezivanju Županije (na primjer Koridor 5c se gradi, Zračna luka Osijek se obnavlja i proširuje kroz Projekt Slavonija, Baranja i Srijem) i odobravamo konkretne potpore ljudima koji se bave turizmom. Oni su svojim entuzijazmom, znanjem i voljom krenuli u projekte, ne znajući što ih sutra čeka. Županija kao regionalna samouprava zato mora biti uz njih, pomagati im, što i činimo, ali i s nacionalne razine će se pomoći jer turizam nije samo more. Kontinentalna Hrvatska može ponuditi puno više", rekao je župan Ivan Anušić te potvrdio je da će se najveća turistička manifestacija, Dani hrvatskog turizma 2019. godine, održati u Osijeku, što je iznimno važna prigoda za promociju županijskih potencijala.

Javni pozivi za potpore i dalje su otvoreni!

Zamjenik župana Goran Ivanović ističe da županijska uprava pristupa turizmu kao pokretaču gospodarstva, a pročelnica Upravnog odjela za kontinentalni turizam Tatjana Roth poziva turističke tvrtke i djelatnike da koriste usluge i stručnu pomoć Županije, ali i potpore. Naglašava da su javni pozivi za potpore za ulaganje u autohtonu i eno gastro ponudu te za organizaciju i sudjelovanje na manifestacijama i dalje su otvoreni (do iskorištenja proračunom planiranih sredstava za tu namjenu). 

Potpore za ulaganja u razvoj i unaprjeđenje ruralnog turizma u ukupnom iznosu od 166.900,00 kuna odobrene su za Sobe Irena iz Kneževih Vinograda, Kuću za odmor "Petra" iz Erduta, Adventure zone j.d.o.o. iz Osijeka, OPG Katica Kerovec-Dorotić iz Karanca, OPG Franjo Vaci iz Laslova, Obrt Slavonska polja iz Bijelog Brda, OPG Sreto Balaš - Seljačko domaćinstvo "Bakine čarolije" iz Karanca, OPG Bogdan Damir iz Višnjevca, Kuća za odmor Takač iz Batine, Didin konak d.o.o. iz Kopačeva, Zlatna Greda d.o.o. iz Osijeka, Obrt GI-TA iz Zmajevca, OPG Tonković Igor iz Valpova, Kneževi parkovi d.o.o. iz Kneževih Vinograda, Obrt MESS iz Batine, Udruga UPRIV iz Kneževih Vinograda, Udruga Kreativna rekreacija iz Osijeka, Državna ergela Đakovo i Lipik iz Đakova i Seoski turizam Sklepić iz Karanca.

Potpore iznose do 50% opravdanih troškova izvršenog ulaganja, a pojedinačno najviše do 30.000,00 kuna. 

Kontinentalni turizam se kod nas dešavao stihijski, a bez plana ni programa nema ni pravih rezultata. Turizam se mora strateški planirati, organizirati i ozbiljno raditi.

Potpore za ulaganje u autohtonu i eno gastro ponudu u ukupnom iznosu od 49.000,00 kuna odobrena za Omnia obrt iz Osijeka, Zupo Citadela iz Vardarca, Macaklin d.o.o. iz Osijeka, Didin konak d.o.o. iz Bilja i Čikl j.d.o.o. iz Dalja. Ove potpore iznose do 50% plaćenih računa za kupovinu poljoprivrednih proizvoda od lokalnih poljoprivrednih proizvođača, a najviše do 10.000,00 kuna. 

Visina potpore za organizaciju i sudjelovanje na manifestacijama određuje se ovisno o značaju manifestacije i može iznositi do 50% prihvatljivih troškova. Sada je odobrena potpora u ukupnom iznosu do 35.000,00 kuna, a dobili su je Vinarija Iuris d.o.o. iz Osijeka i Gajba j.d.o.o. iz Osijeka.

Za više informacija obratite se Upravnom odjelu za kontinentalni turizam: turizam@obz.hr ili na tel. 031/221-560.


Tagovi

Osječko-baranjska županija Ivan Anušić Ruralni turizam Javni poziv


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijeska je zanimljiva grmolika biljka. Njeni plodovi, lješnjaci, karakterističnog su okusa i mogu poslužiti kao savršena grickalica zbog svojih vrijednih nutritivnih sastojaka. Još ako imate čuvara nasada, koji je ozbiljno shvatio svoju ulo... Više [+]