Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Osječko-baranjska županija
  • 30.09.2019. 18:00
  • Osječko-baranjska, Osijek

Ivan Anušić: Svi koji dođu na HeadOnEast dobit će potpuno novu sliku istoka Hrvatske

Prvi se put Dani Hrvatskog turizma održavaju na kontinentu i ovo je izvrsna prilika da turističkim djelatnicima pokažemo ono što naše lokalno stanovništvo već zna, a to je da su Slavonci i Baranjci izvrsni domaćini, rekao je župan Ivan Anušić.

Foto: Osječko-baranjska županija
  • 1.967
  • 130
  • 0

Dani hrvatskog turizma prvi put organizirat će se u unutrašnjosti zemlje, na području Slavonije, Baranje i Srijema. Priprema je u punom jeku i već ovog tjedna hrvatski turistički djelatnici dolaze na istok Hrvatske kako bi ju bolje upoznali i doživjeli kroz višednevno sudjelovanje u atraktivnim programima diljem pet najistočnijih hrvatskih županija. 

Centralni trodnevni događaj od 3. do 5. listopada "HeadOnEast", priprema se u baroknoj osječkoj Tvrđi. Iako su povod organizaciji gosti: turistički djelatnici i turisti, događaj primarno očekuje lokalno stanovništvo čiji karakter dobrog domaćina čini jednu od velikih prednosti regije kao turističke destinacije i neizostavan je element prezentacije doživljaja destinacije. Događaj organiziraju Osječko-baranjska županija i Turistička zajednica Osječko-baranjske županije uz pokroviteljstvo Grada Osijeka, sponzorstvo Zagrebačke banke d.d. i kroz suradnju ostalih slavonskih županija i njihovih turističkih zajednica.

Svi koji dođu dobit će potpuno novu sliku istoka Hrvatske

"Riječ je o manifestaciji koju ćemo ovog tjedna predstaviti, a idućih godina nastaviti razvijati jer pokazuje da Osječko-baranjska županija, ali i istok Hrvatske imaju velike potencijale za razvoj kontinentalnog turizma. Prvi se put Dani Hrvatskog turizma održavaju na kontinentu i ovo je izvrsna prilika da turističkim djelatnicima pokažemo ono što naše lokalno stanovništvo već zna, a to je da su Slavonci i Baranjci izvrsni domaćini. Siguran sam da će svi koji dođu na dane Hrvatskog turizma i upoznaju se s programom HeadOnEast-a dobiti potpuno jednu novu sliku istoka Hrvatske", rekao je župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić.

Program je bogat i raznolik. Tvrđa će kroz Lounge zonu postati najljepši dnevni boravak grada Osijeka. Food Bazzar, kušaona i prodaja namirnica i prerađevina najboljih regionalnih proizvođača mesnih proizvoda, sireva, meda, likera, rakije, vina, pekmeza, umaka i ulja. Raznolikost gastronomske ponude bit će predstavljena kroz Street food ponudu hrane ove regije. I ljubitelji piva i ljubitelji vina bit će zadovoljni: Beer Fest okupit će najbolje craft pivare Slavonije, Baranje i Srijema te Prvo hrvatsko pivo na jednom mjestu. 

"U petak i subotu u dvorištu Kazamata se održava već tradicionalna Večer vina i umjetnosti koja za ovu prigodu postaje dvodnevna manifestacija uspješno prezentirajući vina iz regije uz nezaboravan doživljaj. Navedeno će biti dopunjeno posebnim doživljajima, tako će uz Kaleidoskop, Festival svjetla u suton svakog dana zabljesnuti barokne zgrade osječke Tvrđe. Deseci mađarskih umjetnika udahnut će Tvrđi potpuno novu vizuru koja će oživjeti i preko izvedbi uličnih glazbenika, performansa i predstava na otvorenom uz Kulturni centar Osijek", rekla je pročelnica Upravnog odjela za kontinentalni turizam Osječko-baranjske županije Tatjana Roth.

Idealan vikend za ljubitelje kapljice, dobre hrane, ali i tragače uspomena

Za ljubitelje tradicionalne Slavonije i Baranje, tematska dvorišta "Dernek" i "Pekmez" - prikazat će ovu regiju kroz zaboravljene recepte i zvuk tambure. Posebna strastvenost prema enogastro doživljaju i umjetnosti prezentirat će se u Red Districtu: vrhunska hrana, vrhunsko vino i vrhunska umjetnost zajedno. Tvrđa će pružiti i mogućnost ugodnog druženja u dobro poznatom i omiljenom osječkom lounge-u, In da Sofa. Tradicionalni susret tragača uspomena na Sajmu antikviteta neće izostati ni ovog vikenda. Od posebnih izdvojenih programa, svakako treba izdvojiti Gastro dvoboj na kojem će se održavati natjecanje starih recepata protiv novih. Da će to biti ozbiljan dvoboj potvrđuje i ozbiljnost žirija u kojem sudjeluju stručnjaci Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu, ujedno najveće nacionalne agencije čije je sjedište smješteno na području Osijeka.

Poseban doživljaj je turistička predstava Tri točke - interaktivna šetnja od Sakuntala parka do Tvrđe. Neće nedostajati ni sadržaja za najmlađe, od vrtuljka do kazališta sjena. Doživljaj regije ne bi bio potpun bez podsjećanja na uspješne poslovne subjekte koji će dočekati goste u Business Corneru, neki od njih su Žito, Belje, Saponija, Kandit, Ravlić, Prvo hrvatsko pivo, ali i Zračna luka i Osječki taxi. Predstavit će se i uspješni turistički sportski događaji, Panonnian, Svjetski kup gimnastike i veliki projekti NK Osijek tima. 

Doživljaj će biti upotpunjen glazbenim izričajem Electric Corna, Akvarela, Miroslav Evačić Tria, No Jazz Banda, Quartet Valerije Nikolovske, Aklea Neona, Trio Reba, Fluentesa… i fantastičnim zvukovima izvrsnih DJ-eva.

Izlet "Kraljevskim stopama u Đakovo"

"Hedonističko druženje ljubitelja vina, gastronomije i svega onoga što Slavoniju i Baranju čini posebnom začinili smo jednodnevnim izletima u Baranju i Đakovo. Posjet Baranji pod nazivom Baranja Secret Tour nudi izlet u nepoznato jer posjetitelji neće znati gdje ih sve vodimo. Mogu obećati da ćete doživjeti sve ono što Baranja nudi, od prostranih ravnica, dunavskih šuma i ritova, do baranjskih surduka, gatora i nepreglednih vinograda te fantastičnih vidikovaca. Drugi je izlet "Kraljevskim stopama u Đakovo" gdje ćete posjetiti najljepšu katedralu od Venecije do Istanbula, degustirati misna vina u vinskom podrumu Đakovačko-osječke nadbiskupije te provozati fijakerom na Državnoj ergeli Đakovo i na jednak način doživjeti lipicance kao i britanska kraljevska obitelj. Izlet završava obilaskom showroom-a Ancona grupe te ručkom", rekao je Mislav Matišić iz Turističke zajednice Osječko-baranjske županije.

Općina Bilje također organizira izlet, a dodatne programe pripremile su i Turističke zajednice Bilja, Baranje i Đakova.

Tijekom održavanja HeadOnEasta i DHT-a Tvrđa će biti područje izvanredne prometne regulacije. Informacije o događaju detaljno možete pratiti na  Facebook stranici "Visit Slavonija Baranja" i Instagram profilu "visit.slavonija.baranja". 

Svi putevi vode u Slavoniju i Baranju! HeadOnEast i postani hedonist, barem na nekoliko dana.  


Tagovi

Osječko-baranjska županija Dani Hrvatskog turizma HeadOnEast


Partner