• Dani HR turizma
  • 24.10.2018. 23:40

I Zagorje i Zagora zabilježili odličnu turističku godinu

Večeras su na otoku Hvaru dodijeljene turističke nagrade najboljima, a među njima su se našle i ruralne destinacije, ali i vlasnici poznatih seoskih domaćinstava

Foto: Ministarstvo turizma
  • 337
  • 22
  • 0

U sklopu tradicionalne turističke manifestacije Dani hrvatskog turizma, večeras je dodijeljen prvi dio nagrada Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore u kategorijama za destinacije godine, atrakcije godine, nagrade poslovnom sektoru (Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku) te ljude u turizmu. 

U kategoriji najboljih destinacija ruralne sredine odnijele su brojna priznanja. Sutivan je osvojio nagradu za najbolje mjesto u kategoriji malih autentičnih primorskih destinacija. Dalmatinska zagora odnijela je pobjedu u kategoriji najuspiješnije destinacije ruralnog turizma, dok je Zagorje osvojilo prvo mjesto za najuspješniju destinaciju kontinentale Hrvatske. U kategoriji održivog turizma nagrađeno je Eko-etno selo Stara Kapela.

Vlasnik izletišta 'Na malenom brijegu', Vladimir Vlajinić proglašen je najboljim domaćinom turističkog seljačkog gospodarstva, a vlasnik „Baranjske kuće“ i „Sobe kod Baje“ Vladimir Škrobo odnio je u Karanac još jednu nagradu za najboljeg privatnog iznajmljivača. I državna ergela Đakovo i Lipik dobitinik je priznanja odnosno nagrade 'Anton Štifanić' u kategoriji tvrtki, udruga i ustanova.

Organizatori skupa su Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora koji ovu manifestaciju zajedno organiziraju već jedanaestu godinu za redom. Dani hrvatskog turizma ove se godine održavaju uz potporu Grada Hvara  i Turističke zajednice Grada Hvara koji ove godine obilježavaju 150 godina organiziranog turizma. 

Ostale nagrađene pogledajte u priloženom dokumentu.


Dokumenti


Tagovi

Dani hrvatskog turizma Zagorje Dalmatinska Zagora Vladimir Vlajinić Anton Štifanić Vladimir Škrobo


Autor

Vedran Stapić

Vedran je jedan od osnivača Agrokluba. Vlasnik SLinka, bavi se organizacijom, razvojem novih proizvoda i rješenja, a s vremena na vrijeme, u trenucima inspiracije nešto i napiše :)