Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sajam u Münchenu
  • 20.02.2020. 15:20
  • Munchen, Njemačka

HTZ: u 2020. očekivani rast prometa s njemačkog tržišta do 3%

U sklopu štanda HTZ-a svoju ponudu na sajmu f.re.e. u Münchenu predstavlja ukupno 24 suizlagača.

Foto: HTZ
  • 2.553
  • 64
  • 0

Odlične vijesti sa sajma f.re.e. u Münchenu: u 2020. godini očekivani rast prometa s njemačkog tržišta do 3 posto!, pohvalila se Hrvatska turistička zajednica iz tog njemačkog grada gdje se od 19. do 23. ožujka održava jedan od najvažnijih sajmova pod nazivom Fair for Leisure and Travel.

Naime, u sklopu štanda HTZ-a svoju ponudu na sajmu predstavlja ukupno 24 suizlagača među kojima su turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske, Splitsko-dalmatinske i Vukovarsko-srijemske županije (klaster Slavonija), turističke zajednice Zagreba i Dubrovnika, kao i brojni gospodarski i turistički subjekti.

Kako je naglasio direktor HTZ-a Kristjan Staničić, u dosadašnjem dijelu 2020. godine s tržišta Njemačke ostvaren je rast od 25% u dolascima i 18% u noćenjima u odnosu na isto razdoblje lani, dok se na razini cijele 2020. godine očekuje ukupan rast prometa s njemačkog tržišta u rasponu do 3%.

"Predstavljanje na sajmu u Münchenu izuzetno nam je važno iz razloga što Nijemci, a posebice stanovnici južnih pokrajina poput Bavarske, godinama čine najveći udio u ukupnom turističkom prometu Hrvatske. Nastup na sajmu ove smo godine obogatili velikim predstavljanjem alkara i naše 300-godišnje jedinstvene manifestacije Sinjska alka, a susreli smo se i s ključnim strateškim partnerima kao što su FTI Touristik, treći po veličini turoperator u Europi te I.D.Riva Tours, turoperatorom koji je specijaliziran za dovođenje njemačkih gostiju koji prognoziraju rast potražnje za hrvatskim destinacijama“, izjavio je Staničić. 

Promocija Zagreba i Slavonije na turističkom sajmu f.re.e u Münchenu

Iz HTZ-a su podsjetili kako je u prošloj godini s njemačkog tržišta ostvareno rekordnih 3 milijuna turističkih dolazaka i više od 21 milijun noćenja što predstavlja rast od 3 posto u dolascima u odnosu na 2018. godinu.

"Dosadašnja razina prodaje s njemačkog tržišta veća je nego li prošle godine što nas iznimno veseli. Veliki utjecaj na rast turističkog prometa ima zračna povezanost te stoga ove godine očekujemo nastavak uspostave dodatnih aviolinija iz Njemačke. Turističko tržište sve se više mijenja pa se tako sve veći broj njemačkih turista okreće prema održivosti, odnosno proizvodima i ponudama s ugrađenom komponentom očuvanja prirode. Stoga, upravo u tom segmentu vidimo veliki potencijal i priliku za jačanje naše pozicije i u budućnosti na ovom za nas iznimno važnom tržištu“, poručio je državni tajnik u Ministarstvu turizma Tonči Glavina.

Sinjski alkari posebna atrakcija na sajmu

Uoči sajma veliko turističko izaslanstvo srednje Dalmacije, točnije 70-ak alkara, alkarskih momaka i članova sinjske gradske glazbe prodefilirali su samim centrom grada na Marienplatzu i izazvali oduševljenje brojnih prolaznika glavnog grada pokrajine Bavarske.

Nakon alkarskog defilea u centru Münchena, na sajmu se održava program Viteškog alkarskog društva i Gradske glazbe grada Sinja, kroz koji se posebno predstavila Splitsko-dalmatinska županija, s ciljem popularizacije UNESCO zaštićenog viteškog nadmetanja, ali i srednje Dalmacije i cijele Hrvatske kao turističke destinacije.

"Alka je simbol domoljublja i ponosna sam da smo dio hrvatske kulture i tradicije uvrštene u UNESCO-ov popis nematerijalne baštine predstavili Bavarcima, koji su naši najbrojniji gosti", rekla je voditeljica Ispostave HTZ-a u Münchenu Nera Miličić. 

Posebna novost na ovogodišnjem sajmu je i osvježeni vizualni izgled štanda HTZ-a koji je, uoči nadolazećeg Europskog nogometnog prvenstva, obogaćen elementima crveno bijelih kvadratića. Posjetitelji sajma degustiraju prigodne koktele Alkar i Srce Jadrana, dok se u organizaciji HGK i HTZ-a, pod brandom "Vina Croatia - vina mosaica“, poslužuju i vrhunska hrvatska vina, zaključuje se u priopćenju HTZ-a. 


Tagovi

Fair for Leisure and Travel München Hrvatska turistička zajednica Sinjska alka UNESCO Alkarska defilea Vina Croatia - vina mosaica


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jeste li uočili kampanju?