Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zlatna penkala
  • 16.06.2018. 09:00

Dodijeljene nagrade Zlatna penkala za promoviranje hrvatske turističke ponude

Hrvatska turistička zajednica tradicionalno je, četrnaesti put za redom, organizirala Zlatnu penkalu, dodjelu nagrada i priznanja inozemnim novinarima i blogerima.

Foto: HTZ
  • 288
  • 10
  • 0

Hrvatska turistička zajednica tradicionalno je, četrnaesti put za redom, organizirala Zlatnu penkalu, dodjelu nagrada i priznanja inozemnim novinarima i blogerima. Ove se godine svečana dodjela nagrada održala u Osijeku, a cjelokupni program, koji uključuje trodnevno studijsko putovanje 32 priznatih inozemnih novinara i blogera, od 12. do 15. lipnja obuhvaća obilazak Osijeka, Dalja, Erduta, Kopačkog rita, Đakova, kao i brojne druge turistički atraktivne slavonske lokalitete. Uz Hrvatsku turističku zajednicu kao nositelja i glavnog organizatora, ove je godine partner i domaćin Turistička zajednica Osječko-baranjske županije, priopćavaju iz glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice.

"Hrvatska je danas pozicionirana kao vrlo atraktivna turistička destinacija u kojoj svatko može pronaći sadržaj za sebe. Naš cilj je zadržati poziciju tražene i popularne destinacije, a u tome nam pomažu kvalitetne, stručne i objektivne objave i recenzije inozemnih novinara i blogera. Ovim nagradama želimo odati priznanje njihovom radu te naglasiti važnost medijskih objava koje za mnoge predstavljaju značajan izvor informacija pri odbiru svojih odredišnih destinacija. Ciljano smo ove godine odabrali Osijek i Slavoniju jer želimo poseban naglasak dati promociji hrvatske kontinentalne turističke ponude koja ima veliki potencijal u realizaciji cjelogodišnjeg turizma", istaknuo je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Svečanosti dodjele nagrada prisustvovali su župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, pomoćnica ministra turizma Snježana Brzica, pročelnik Ureda gradonačelnika grada Osijeka Željko Lončar, direktor turističke zajednice Osječko-baranjske županije, direktori inozemnih predstavništva HTZ-a i drugi.

"Ovo događanje izuzetno je bitno za turizam Osječko-baranjske županije. Polako idemo u smjeru onoga što smo si zacrtali, a to je da postanemo top destinacija kontinentalnog turizma u Hrvatskoj za koju će, bez daljnjega, trebati još puno raditi", poručio je župan Ivan Anušić.

Dobitnici Grand prix nagrade Nijemci, Slovenci i Britanci  

Nominacije po kategorijama za Zlatnu penkalu, za materijal iz 2017. godine, zaprimljene su od predstavništava Hrvatske turističke zajednice u inozemstvu, a radi se o prijavama u kategoriji za najbolju objavu u tisku, online izdanju, TV objavi, radijskoj objavi te blog objavi. Na svečanoj dodjeli nagrada te na studijskom putovanju po Slavoniji i Baranji sudjelovalo je 32 predstavnika inozemnih medija.

Ipak, kao i svake godine, najznačajnija nagrada je Grand prix, koja se dodjeljuje u tri kategorije: za najbolju reportažu tiskanog medija (časopisi, novine), za najbolju reportažu elektroničkog medija (TV, radio ili online materijal) te za najbolju blog objavu (blogera). Ovogodišnje dobitnice Grand prix nagrade za najbolju reportažu tiskanog medija su Christine Hinkofer i Beate Winterer iz njemačkog Münchner Merkura, koje su prošle godine sudjelovale na studijskom putovanju kroz Slavoniju, a čiji su rezultat čak tri reportaže o Slavoniji koja je njemačkim čitateljima u prvom nastavku prikazana kao "najljepša hrvatska tajna". Serijal se nastavio s reportažom pod nazivom "Slawonien und die Glücksformel" (Slavonija i recept sreće), koja je izašla u travnju 2017. te reportažom "Kroatien für Entdecker" (Hrvatska za istraživače), objavljenom u listopadu 2017. godine.

Grand prix za najbolju reportažu elektroničkog medija odlazi u Sloveniju. Mojca Mavec i Jan Vasiljević s nacionalne slovenske televizije RTV SLO osvojili su nagradu za serijal od pet priloga o Hrvatskoj koji su prikazani u emisiji "Dobro jutro", a koji su prikazivali destinacije Vukovar-Vinkovci-Ilok-Županija te Bjelovarsko-bilogorsku, Međimursku, Krapinsko-zagorsku i Karlovačku županiju.

Dobitnica nagrade za najbolju blog objavu je Nina Ragusa iz Velike Britanije, koja je u lipnju 2017. posjetila Hrvatsku. Rezultat putovanja je objava detaljnog sedmodnevnog vodiča kroz Hrvatsku koji pokriva područja od Pule i Plitvičkih jezera do Splita, Omiša i Makarske. Osim vodiča, objavila je i članak koji se fokusirao na prijedloge za avanturiste u Splitu i Omišu. Svoje je putovanje popratila i kvalitetnim fotografijama koje su bile popraćene vrlo pozitivnim reakcijama njezinih pratitelja. Nina je nagradu osvojila za blog pod nazivom Architecture to Adventure, odnosno za objavu "An Epic One-Week Road Trip Croatia Itinerary".


Tagovi

HTZ Zlatna penkala Turizam Grand prix nagrade Kontinentalni turizam


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Državna ergela lipicanaca 🐎 Na Ivandvoru je smješteno matično stado kobila s podmlatkom koji se tu odgaja i othranjuje do svoje treće godine. Radom i brigom radnika Ergele na vlastitim poljoprivrednim površinama, sačinjenih od 310 ha livad... Više [+]