Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Etno selo
  • 28.10.2013. 09:37

Dalmatinski život u Etno selu

Kamene kućice sa škuricama, povrtnjaci okruženi cvijećem, stara krušna peć iz koje svakodnevno izlazi svježi kruh, kockasti stolnjaci na stolovima konobe - idila starog dalmatinskog sela postala je jedna od najvećih šibenskih atrakcija

  • 1.572
  • 72
  • 0

Dalmatinsko Etno selo u sklopu šibenskog Solaris Beach Resorta, skriveno u dubokoj borovini i okruženo starim stablima maslina, postalo je nezaobilazno mjesto za brojne goste i jedno je od najprepoznatiljivijih Solarisovih brendova u kojem kamene kućice otkrivaju posve novi svijet, danas gotovo zaboravljen. U okruženju nadahnutom istinskim vrijednostima, duboko ukorijenjenim u dalmatinsku tradiciju, posjetitelji imaju priliku upoznati drevne običaje i način života naših starih uz brojne autohtone delicije.

Etno selo (Solaris Beach Resort)

Klapska pjesma, stoljetni mlinovi gdje se proizvodi vlastito brašno i kruh ispod peke, uz večernji ljetni program (trka tovara, sajam starih zanata, prezentacije izrade suvenira, degustacije autohtonih vina šibenskog kraja, etnoprogrami), pružaju mogućnost za povratak u prošlost, a uz tkaonicu s mogućnošću izrade vlastitog suvenira, pecaru za proizvodnju rakije, uljaru za proizvodnju vlastitog maslinovog ulja i posjetitelji mogu aktivno okusiti čari dalmatinskog života.

Ova originalna turistička priča pun je pogodak, a svi koji su selo obišli, ne kriju pohvale za ovaj projekt. Prilikom gradnje mislilo se na detalje, jer baš je svaki kamen koji gradi kućice, dopremljen iz šibenskog kraja, poštovala se autohtona gradnja tako da se u kućicama nalaze kameni podovi, drvene krovne konstrukcije, pa čak i ponare, autohtone kamene udubljene police u kojima se kriju uljne svijeće. Poseban šarm je postignut biljem i maslinama od kojih se u maloj seoskoj uljari stvara ulje koje se koristi za pripremu hrane za goste, a u brojnim povrtnjacima, uzgajaju se začini i povrće koje također postaje nezaobilazan dio jelovnika.


Tagovi

Etno selo Tradicija Vrijednosti Solaris Beach Resort Stari zanati

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zagorska smokva danas :(
Foto: Facebook/Volim Zagorje
https://tinyurl.com/5kb3udrs